MOMIROVIĆ NAJAVIO: Izgradićemo 7.000 stanova da svaki pripadnik službi bezbednosti ima rešeno stambeno pitanje

Novosti onlajn

06. 08. 2021. u 11:17

NAŠA ambicija je da izgradimo 7.000 stanova za pripadnike službi bezbednosti i da narednih godina nijedan pripadnik bezbednosnog sistema Republike Srbije nema nerešeno stambeno pitanje - istakao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović prilikom uručivanja ključeva novoizgrađenih stanova za porodice pripadnika službi bezbednosti u Kragujevcu.

МОМИРОВИЋ НАЈАВИО: Изградићемо 7.000 станова да сваки припадник служби безбедности има решено стамбено питање

foto: Novosti

- Mi danas uručujemo 216 ključeva za stanove koje smo završili, a u februaru ćemo uručiti još 756 ključeva. To je samo deo stanova za pripadnike službi bezbednosti koje gradimo na teritoriji cele Republike Srbije po incijativi predsednika Vučića. Planiramo da investiramo 266 miliona evra u sve stanove na teritoriji cele Srbije, kako bi završili ovaj projekat koji omogućava pripadnicima službi bezbednosti da reše svoje stambeno pitanje i da svoj posao koji znači rizik po njihov život obavljaju mirno i dostojanstveno - istakao je Momirović.

foto: Novosti

 

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović zajedno je sa ministrom unutrašnjih poslova Aleksandrom Vulinom, ministarkom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darijom Kisić Tepavčević i gradonačelnikom Kragujevca Nikolom Dašićem uručio prvih 216 ključeva stanova za pripadnike službi bezbednosti i njihove porodice, u naselju Denino brdo u Kragujevcu.

Ministar Momirović zahvalio se svim ljudima koji učestvuju u izgradnji stanova i tom prilikom podsetio da na projektu izgradnje stanova za pripadnike službi bezbednosti u Kragujevcu rade isključivo domaće firme.

foto: Novosti

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je svaki ovaj stan nada da ćemo živeti dugo, uspešno i da ćemo živeti u miru.

- Bez moćne vojske, bez efikasne policije, bez organizovane Bezbednosno informativne agencije, bez vladavine prava nema uspešne Srbije. Ovo je naš način da kažemo svim pripadnicima bezbednosnog sektora koliko nam je stalo do stabilne, mirne i sigurne Srbije - naveo je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Na Deninom brdu u Kragujevcu biće izgrađena ukupno 972 stana za pripadnike snaga bezbednosti, a rok za završetak radova je februar 2022. godine.

Prema projektu izgradnje stanova za pripadnike službi bezbednost planirana je izgradnja 6.943 stana u sedam gradova u Srbiji. U izgradnju stanova biće uloženo oko 266 miliona € bez PDV-a. Stanovi za pripadnike snaga bezbednosti po kvalitetu ne zaostaju za drugim stanovima na tržištu, iako će njihova cena, zbog podrške države, biti manja (430 € po kvadratu, bez PDV-a).

foto: Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)