POMOĆ LESKOVAČKIM RATARIMA: Nedimović se sastao sa leskovačkim proizvođačima paradajza

B.Ca.

19. 07. 2021. u 15:47

POŠTO su nezadovoljni poljoprivrednici više puta besplatno delili građanima paradajz zbog niske cene, koja se na veliko kretala prošle sedmice od samo 10 do 25 dinara, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović sastao se danas sa leskovačkim proizvođačima paradajza u selu Svirce.

ПОМОЋ ЛЕСКОВАЧКИМ РАТАРИМА: Недимовић се састао са лесковачким произвођачима парадајза

Foto: I. Mitić

Najavio je pomoć države u rešavanju njihovih problema. Ulagnje u prerađivačke i infrastrukturne kapacitete u leskovačkom kraju, koji je simbol za prozvodnju paradajza.

Najavio je da će ministarstvo u narednih 15 dana pomoći poljoprivrednicima da reše nagomilane obaveze prema bankama, kako bi im se eventualno prolongiralo izmirivanje dugova za vreme kada bude dobra cena.

- Poljoprivrednici na prostoru Jablaničkog okruga mogu da očekuju ulaganja države u putnu mrežu kako bi što lakše roba prevozila, automatsku protivgradnu zaštitu na planini Kukavici 2022. godine, a dogovoreno je i još nekoliko investicija po selima - rekao je Nedimović. - Preko nadležne fitosanitarne inspekcije sa policijom, rešićemo problem zloupotrebe CEFTA sporazuma i neće se dozvoliti prepakivanje paradajza.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

AMBASADOR Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je poklapanje eskalacije situacije na Kosovu i Metohiji sa protestima u Beogradu „očigledan pritisak“ na srpsko rukovodstvo i da je „cilj Zapada promena politike Srbije“.

03. 06. 2023. u 15:03

Komentari (1)

TEŠKI MANIPULATORI: Tri horoskopska znaka koja se nemilosrdno igraju tuđim emocijama