SUBVENCIJE OD 6.000 DO 12.000 EVRA: Novi program podrške digitalnoj transformaciji MMSP

V. N.

01. 07. 2022. u 17:00

CENTAR za digitalnu transformaciju (CDT) Privredne komore Srbije u saradnji sa Ministarstvom privrede organizuje treći put „Program podrške digitalnoj transformaciji za mikro, mala i srednja preduzeća 2022“ i poziva kompanije da konkurišu i ostvare pravo na subvencije od 6.000 do 12.000 evra.

СУБВЕНЦИЈЕ ОД  6.000 ДО 12.000 ЕВРА: Нови програм подршке дигиталној трансформацији ММСП

Foto Shutterstock

Program je fokusiran na unapređenje konkurentnosti MMSP i omogućava firmama da uz pomoć eksperata za digitalnu transformaciju, poslovanje podignu na viši nivo uvođenjem savremenih digitalnih alata. Pravo učešća imaju sve firme koje zapošljavaju između 5 i 249 radnika i ispunjavaju ostale uslove predviđene konkursom.

“Učesnici osim subvencija imaju i druge benefite poput besplatne ekspertske analize trenutnog stanja u kompaniji i oblastima poslovanja koje treba unaprediti, kao i rad na detaljnoj strategiji razvoja u ključnim domenima kroz digitalnu transformaciju“, ističe Predrag Nikolić, direktor CDT-a.

Foto PKS

Bespovratna subvencija CDT-a do 6.000 evra izjednačena je sa iznosom koji je kompanija spremna da investira u procese digitalne transformaciju. “Ako kompanija investira, na primer 6.000 evra, u kupovinu softvera ili hardvera, CDT će joj opredeliti bespovratnu subvenciju u istom iznosu. Ukoliko se firma odluči za sprovođenje rešenja zasnovanih na veštačkoj inteligienciji (AI) u tom slučaju ima pravo na bespovratnu subvenciju do 12.000 evra”, rekao je Nikolić.

Više o uslovima konkursa i načinu prijavljivanja na sajtu CDT  www.cdt.org.rs. Program je otvoren dok se ne potroše sredstva predviđena za subvencije.

* * * * * *

CDT

CDT je za tri godine obučio i sertifikovao (ISO 17024 standard) 68 konsultanata iz oblasti poslovnih procesa i modela, e-trgovine i društvenih medija, IT bezbednosti i GDPR-a i veštačke inteligencije, a oko 500 kompanija je prošlo kroz čitav proces konsaltinga i implementacija tehnoloških rešenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju