TANASKOVIĆ: Za "Najdomaćina 2023" do danas prijavu podnelo 50 učesnika

Tanjug

20. 10. 2023. u 17:26

MINISTARKA poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković izjavila je danas da se na konkurs za izbor najboljeg domaćina Srbije "Najdomaćina 2023" do danas prijavilo 50 učesnika, i pozvala sve zainteresovane da se prijave na konkurs do kraja meseca.

ТАНАСКОВИЋ: За Најдомаћина 2023 до данас пријаву поднело 50 учесника

Foto: JELENATANASKOVICOFFICIAL / INSTAGRAM

Ona je na sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije "OMEK" u Budimpešti rekla da će se "najdomaćin Srbije" birati početkom decembra, "sa idejom da predstavimo gde je poljoprivreda u Srbiji 2023. godine, koliko ima pozitivnih primera iz poljoprivrede i koliko smo mi aktivan i pravi učesnik na svetskom tržištu".

Prijave za konkurs se vrše putem sajta https://najdomacinprijava.rs/

Ideja je, kako je rekla, da domaćini predstave svoja iskustva i proizvodnju.

- Želimo i pomognemo malim i srednjim proizvođačima da dobiju zasluženo mesto. I ovom prilikom ih pozivam da se prijave - zaključila je ona.

Učesnike očekuje čak 11 nagrada, a glavna nagrada za dobitnika titule "Najdomaćin 2023" iznosi dva miliona dinara, navode iz Ministarstva poljoprivrede.

Dodaju da je 10 nagrada namenjeno za pobednike po kategorijama - po dve nagrade za najbolje poljoprivrednike u svakoj od kategorija svaka u iznosu od 500.000 dinara.

Kategorije su stočarstvo, ratarstvo, voćarstvo, povrtarstvo i organska proizvodnja,

Pored vaših prijava žiri će koristiti i jasno definisane kriterijume da izdvoji 100 najboljih poljoprivrednih gazdinstava u Srbiji, od kojih će nakon toga izdvojiti 11 najboljih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)