STIGLI REZULTATI: Evo koliko đaka je položilo prijemni za talente

Lj.B.

19. 05. 2021. u 15:58

PRIJEMNE ispite za specijalizovane gimnazije i odeljenja položilo je 6228 učenika učenika, odnosno 89,5 odsto onih koji su pristupili polaganju - saopštilo je Ministarstvo prosvete.

СТИГЛИ РЕЗУЛТАТИ:  Ево колико ђака је положило пријемни за таленте

Foto Ž. Knežević

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić naveo je da je prijemni ispit protekao bez nepravilnosti.

- Drago mi je da je prijemni isput protekao u najboljem redu. Želim da pohvalim napor i trud svih učenika koji su marljivo učili i vežbali u ovim po mnogo čemu specifičnim okolnostima, kao i rad njihovih nastavnika. Želim svim učenicima da upišu željene škole - poručio je ministar.

Od 1.011 učenika koji su polagali prijemni za upis u srednje muzičke škole njih 950 je položilo što je 94 odsto.

Prijemni ispit za odeljenja za nadarene za scensku i audio vizuelnu umetnost položilo je 163 učenika, od 176 koliko je polagalo, odnosno 92, 6 odsto.

Od 78 učenika koliko je polagalo prijemni ispit za odeljenja za nadrene za fiziku položilo je 72, što je 92, 3 odsto.

Za bilingvalna odeljenja prijemni ispit polgalo 670 učenika, a položilo 616, što je 91, 9 odsto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...