SEDAM MESECI ČEKA NAPISANU PRESUDU! Neverovatne nevolje prinudno iseljene Dobrile Petrović

V. C. S.

15. 05. 2021. u 10:26

PENZIONERKA Dobrila Petrović, zaštićeni stanar, koja je pre četiri godine, uprkos svom statusu, prinudno iseljena iz stana u Njegoševoj ulici, u Beogradu, sa kćerkom i dvoje maloletne unučadi, od početka prošle godine čeka da se sprovede odluka Ustavnog suda.

СЕДАМ МЕСЕЦИ ЧЕКА НАПИСАНУ ПРЕСУДУ! Невероватне невоље принудно исељене Добриле Петровић

Foto M. Anđela

USS je, naime, još krajem 2019. ukinuo presudu kojom je sa kćerkom i unucima iseljena iz stana u kom je decenijama živela, uz obrazloženje da joj je povređeno pravo na dom. Od tada se čeka da Apelacioni sud donese novu presudu u Dobrilinu korist. Kada se nedavno dopisom obratila predsedniku suda Dušku Milenkoviću, dobila je neverovatan odgovor.

Milenković je konstatovao kako je proverom utvrđeno da je njena pritužba na dužinu trajanja postupka osnovana, kao i da je njen predmet većan i presuđen još 7. oktobra 2020. Presuda, međutim, do danas nije napisana, odnosno nije izrađen pismeni otpravak odluke, niti je ekspedovana, pošto je sudija izvestilac od 31. decembra na dužem bolovanju zbog teškog oblika kovida 19.

Uprava suda je, kako se dalje navodi, preduzela mere i naložila predsedniku Veća hitno ekspedovanje odluke.

To znači da Dobrila Petrović nije intervenisala, njen predmet bi, praktično, i dalje bio u fioci. Za sve to vreme, od kada je iseljena iz stana, ova penzionerka plaća kiriju, a do sada je izvršiteljima isplatila i neverovatnih 590.000 dinara troškova i nagrade. Pune tri godine skidano joj je oko 27.000 dinara mesečno od penzije.

- Tražiću naknadu svih troškova, od izvršiteljskih, do kirija koje sam sve vreme plaćala. One idu na dušu starom vlasniku stana u kom smo živeli, a koji me je, uz pomoć izvršitelja, izbacio na ulicu - kaže Dobrila Petrović za "Novosti".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!