DA LI ĆE JUTJUB "PROGOVORITI" SRPSKI? Mnogi korisnici već primećuju promene

Novosti onlajn

05. 05. 2021. u 13:49

NEKI korisnici popularne video platforme već su počeli da viđaju nove opcije za prevođnje, i na desktop računarima, i na mobilnoj aplikaciji

ДА ЛИ ЋЕ ЈУТЈУБ ПРОГОВОРИТИ СРПСКИ? Многи корисници већ примећују промене

FOTO: Depositphotos

Gugl, u poslednje vreme, radi na unapređivanju svojih tehnika prevođenja između nekih različitih jezika. Popularni Gugl translejt je sve bolji, a deo tih napora bi uskoro mogao da postane vidljiv i na Jutjubu.

Neki korisnici popularne video platforme već su počeli da viđaju nove opcije za prevođnje, kako na desktop računarima, tako i na mobilnoj aplikaciji. Nova opcija je još uvek u eksperimentalnoj fazi, pa velika većina korisnika neće moći da je vidi ni u opcijama, niti kao deo nekog aktuelnog ažuriranja.

Reč je o automatskom prevođenju zvuka i ispisivaju prevoda u titlovima ispod videa. Sajt Android Police je od svojih dojavljivača saznao da je opcija u fazi tesiranja ponuđena samo za prevod sa engleskog na portugalski i turski jezik. Sistem, takođe, automatski prevodi druge ispise na filmu i dodatne opise.

Činjenica je da je Jutjub najveća i najpopularnija video platforma na vebu, na kome se nalaze stotine miliona različitih snimaka. Uvođenje automatskog prevođenja bi donelo veliku prednost u korišćenju platforme širom sveta i donelo još mnogo pregleda. Naravno, pod pretpostavkom da Google prethodno kreira veliku bazu precizni bazu jezika, koju će koristiti i Translejt i Jutjub.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NACIONALNO TAKMIČENJE UČENIČKA KOMPANIJA: Srednjoškolci predstavljaju najbolje proizvode