MILANOVIĆ NIJE RAZREŠEN ODLUKOM ZAGORKE DOLOVAC: Oglasilo se Udruženje sudija i tužilaca

V.C.S.

23. 04. 2021. u 22:27

UDRUŽENjE sudija i tužilaca Srbije (UST) oglasilo se povodom medijskih natpisa u kojima se navodi da je izborni član Državnog veća tužilaca Predrag Milovanović razrešen ličnom odlukom Zagorke Dolovac.

МИЛАНОВИЋ НИЈЕ РАЗРЕШЕН ОДЛУКОМ ЗАГОРКЕ ДОЛОВАЦ: Огласило се Удружење судија и тужилаца

Foto Ž. Knežević

Kako kažu, to dovodi deo javnosti u zabludu da je sankcionisan ili da se na taj način opstruira postupak protiv Dragoljuba Simonovića.

Prema Zakonu o DVT, izborni član Veća može biti samo oslobođen vršenja funkcije zamenika javnog tužioca za vreme obavljanja funkcije u Veću i to odlukom samog DVT, a ne diskrecionom odlukog bilo kog člana, pa ni predsednika tela Zagorke Dolovac.

- Budući da Državno veće tužilaca forimira više stalnih i povremenih radnih tela, u čijem su sastavu i izborni članovi Veća, te radne grupe za praćenje pravosudnih zakona i programa obuke, prirodno je da se određeni broj izbornih članova Veća osolobodi vršenja funkcije, radi normalnog funkcionisanja Veća. Ovo je uobičajena praksa, a UST naročito ukazuje da su u prethodnom sazivu Veća takođe zamenici javnih tužilaca bili oslobođeni vršenja funkcije, pa to nije dovođeno u vezu sa bilo kakvim uticajem Zagorke Dolovac na predmete u kojima su isti postupali - navode u UST.

Udruženje zahteva da Poverenik za samostalnost Branko Stamenković hitno reaguje povodom medijskih natpisa i naglašava da je svojevrsno unižavanje svih postupajućih tužilaca u Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu tvrdnja da samo Predrag Milovanović može sa uspehom da vodi predmetni postupak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)