ŽELIM DA SE VAKCINIŠEM U SRBIJI! Naslovna strana austrijskih novina o imunizaciji u našoj zemlji - Što nama nedostaje, Srbija ima u izobilju!

Novosti onlajn

09. 04. 2021. u 13:00

ONOGA što u Austriji nedostaje, u Srbiji ima u izobilju! Masovna imunizacija stanovništva se sprovodi svakodnevno, a brojke vakcinisanih rastu iz dana u dan.

ЖЕЛИМ ДА СЕ ВАКЦИНИШЕМ У СРБИЈИ! Насловна страна аустријских новина о имунизацији у нашој земљи - Што нама недостаје, Србија има у изобиљу!

Foto: Printscreen

U balkanskoj zemlji nedeljama se vakcinišu ne samo domaći stanovnici vecć i turisti, piše austrijski Heute.

Posle holandskog novinara koji se vakcinisao u Srbiji, sada to želi da učini i njegova koleginica iz Austrije.

- I ja sam se nedavno registrovala za besplatnu vakcinaciju preko srpske e-uprave. Obrazac za registraciju popunjava se elektronski. Međutim, dostupan je samo na ćirilici. Majka mi je prevela, a ako nemate majku koja zna ćirilicu, možete da koristite Gugl prevodilac. Takođe radi - našalila se novinarka.

Foto: Printscreen

Dalje navodi da "pored unosa ličnih podataka kao što su ime, mesto prebivališta, e-mail i broj pasoša, ispituju se i poznate alergije i bolesti. Tada možete da izaberete gde u Srbiji želite da se vakcinišete".

Ističe i da je izabrala Beograd.

- Vreme leta od Beča do srpske prestonice je oko sat vremena. U drugom polju možete odabrati vakcinu. Dostupne su AstraZeneka, Fajzer, Sinofarm, Sputnjik Ve i Moderna. Manje od minuta nakon što sam popunila obrazac, primila sam e-poruku sa potvrdom da sam prijavljena. Sada je vreme da sačekamo termin vakcinacije - zaključila je.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (3)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!