OVE NEDELJE PRAVI VREMENSKI ROLERKOSTER: Meteorolog najavio kakve nas vremenske prilike očekuju u narednom periodu

Novosti online

31. 03. 2021. u 09:34

U SRBIJI će narednih dana biti pravo prolećno vreme, ali brzo će se stvari preokrenuti. Od najtoplijeg dana u nedelji do kiše i grmljavine deli nas samo 72 sata.

ОВЕ НЕДЕЉЕ ПРАВИ ВРЕМЕНСКИ РОЛЕРКОСТЕР: Метеоролог најавио какве нас временске прилике очекују у наредном периоду

Foto: Katarina Mihajlović

Živa u termometru skače krajem nedelje, tačnije u petak, kada nas očekuje čak 24 stepena, ali već u subotu i nedelju biće nam potreban kišobran i kabanica.

Meteorolog Marko Čubrilo otkrio je kakve nas vremenske prilike očekuju u narednom periodu.

- Današnje prolazno naoblačenje nad delovima regiona je posledica premeštanja fronta okluzije koji će posle podne odmicati dalje na istok tako da će biti sunčanih intervala nad većim delom regiona. Sutra i u četvrtak pretežno sunčano i toplo, samo ponegde uz umerenu oblačnost, vetar slab, a dnevni maksimum od +15 do +22 stepena Celzijusa.
U petak i dalje toplo ali posle podne nestabilno i tada je moguća pojava i prvih grmljavinskih pljuskova, dok se u noći ka suboti očekuje premeštanje hladnog fronta sa severozapada koji bi doneo konkretniju kišu, pojačan severozapadni vetar i jače zahlađenje.
Čubrilo je naglasio da će subotu nad većim delom regiona biti pretežno oblačno, vetrovito i hladnije, povemeno uz padavine. Više padavine nad središnjim, planinskim predelima gde bi se snežna granica mogla kretati na oko 800mnv. Najmanje padavina na krajnjem severu regiona kao i duž obale Jadrana.

Dnevni maksimum znatno niži u odnosu na protekle dane i trebao bi se kretati od +5 do +13 stepeni Celzijusa.

- Drugi dan vikend takođe uz dosta oblaka, ali uz ređu pojavu slabe kiše i to uglavnom na istoku i jugu regiona, dok će snežna granica i dalje verovatno biti na oko 800mnv. Posle podne svugde prestanak padavina i delimično rezvedravanje. Duvaće pojačan, severozapadni vetar koji će uveče oslabiti. Dnevni maksimum verovatno između +4 i +13 stepeni Celzijusa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!