POČELA VAKCINACIJA MIGRANATA: Do sada samo 32 azilanata bilo zaraženo koronom

V.V.C.

26. 03. 2021. u 16:56

UNHCR pozdravio je početak vakcinacije protiv kovida-19 izbeglica, tražilaca azila i migranata u Srbiji, koji je u azilnim i prihvatno-tranzitnim centrima kojima upravlja Komesarijat za izbeglice, počeo sredinom ove nedelje.

ПОЧЕЛА ВАКЦИНАЦИЈА МИГРАНАТА: До сада само 32 азиланата било заражено короном

Foto: S.M.

Imunizacija izbeglica i tražilaca azila smeštenih u privatnom smeštaju započela je prošle nedelje,kažu u UNHCR-u.

Medicinsko osoblje Instituta za javno zdravlje “Batut” i Doma zdravlja Palilula vakcinisalo je danas 67 korisnika azilnog centra u Krnjači koji su se prijavili.

- UNHCR pozdravlja napore Srbije da obezbedi inkluziju izbeglica i tražilaca azila u Nacionalni plan imunizacije. Jednaki pristup vakcinama će zaštiti živote i pomoći da se zauzda pandemija - izjavila je Frančeska Boneli, šefica Predstavništva UNHCR-a u Srbiji. - Vakcinacija izbeglica i tražilaca azila u centrima rezultat je intenzivne saradnje Komesarijata za izbeglice i migracije, Ministarstva zdravlja, Instituta za javno zdravlje “Batut”, UNHCR-a, Svetske zdravstvene organizacije, UNDP-a i UNICEF-a.

Da bi se prijavili za vakcinaciju, izbeglice i trazioci azila iz privatnog smeštaja moraju da se prijave elektronski, posredstvom E-uprave. Do danas se prijavilo više od 30 i oni sada očekuju poziv za vakcinaciju.

U 19 azilnih i prihvatno/tranzitnih centara u Srbiji trenutno je smešteno 4.883 izbeglica, tražilaca azila i migranata.

Samo 32 ih je inficirano korona virusom od marta 2020.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZABRANA BRAKA PRE PUNOLETSTVA: Menja se Porodični zakon, sud više ne može da odobri venčanje maloletnicima