NISU MOGLI DA VERUJU DA SU IH PRONAŠLI: Razbijena korona žurka duboko u šumi, u vikendici bilo više od 70 ljudi

Novosti online

23. 03. 2021. u 18:45

ŠABAČKA Komunalna policija tokom vikenda prekinula je korona žurku na kojoj je, prema procenama ove službe, bilo između 60 i 70 mladih. Protiv vlasnika biće pokrenut prekršajni postupak.

НИСУ МОГЛИ ДА ВЕРУЈУ ДА СУ ИХ ПРОНАШЛИ: Разбијена корона журка дубоко у шуми, у викендици било више од 70 људи

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Komunalna policija dobila je dojavu da se u vikendici obrasloj šumom, dvadesetak kilometara od Šapca, u vreme zabrane okupljanja, organizuje žurka. Iako nisu imali preciznu lokaciju, tragali su dok nisu pronašli kuću okruženu rastinjem, odakle je dopirala muzika.

- Kada smo se mi pojavili, njihov komentar je bio: "Kako ste nas pronašli kad smo se baš dobro sakrili?" - priča načelnik Komunalne milicije Borko Jekić i dodaje da su u ovakvim situacijama dojave građana dragocene.

On napominje da ima onih koji javljaju komunalnoj miliciji i da podržavaju njihove akcije.

I pored toga, grupa mladih, odlučila je da napravi za sebe zabavu malo dalje od grada, verujući da ih neće uhvatiti.

- U trenutku upada zatečeno je 31 lice, ali prema našim informacijama tu je bilo i do 70 mladih pre nego što smo se mi pojavili. Vlasnik vikendice gde je žurka otkrivena preuzeo je odgovornost i protiv njega biće pokrenut prekršajni postupak. Sud će odlučiti koja će kazna biti, ali se ona kreće u rasponu od 50 pa do 150 hiljada dinara - ističe Borko Jekić.

Skoro da nema vikenda u Šapcu da komunalna policija ne prekine korona žurku. Prošle nedelje otkrili su okupljen veći broj ljudi takođe u prigradskom naselju, a pre petnaestak dana prekinuli su korona žurku sa 20 maloletnika, koji su u kafić ulazili uz pomoć šifrovane poruke. I pored stalnih kontrola i drakonskih kazni, praksa kršenja mera se nastavlja.

- U toku poslednja četiri dana mi smo prekontrolisali 886 objekata i uručili smo čak 16 prekršajnih naloga. Reč je o seoskom području gde se uglavnom organizuju žurke, dok smo u gradu imali dva sportska objekta gde je organizovan mali fudbal, a bilo je i kladionica koje su kršile naredbu o radnim vremenu – zaključuje Jekić.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RED SUNCA, PA RED KIŠE: Evo kakvo nas vreme očekuje danas