KANCELARIJA ZA KIM: Osuđujemo napad na Nikolu Rašića

Tanjug

22. 02. 2021. u 20:10

KANCELARIJA za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije najoštije je večeras osudila i izrazila duboku zabrinutost zbog fizičkog napada na Nikolu Rašića, sina Nenada Rašića.

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА КИМ: Осуђујемо напад на Николу Рашића

Foto: Depositphotos

Kancelarija zahteva od pripadnika kosovske policije da bez odlaganja i oklevanja otkriju i procesuiraju počinioce ovog čina nasilja.

"Samo tako se može obezbediti sigurnost za pripadnike srpskog i nealbanskog stanovništva na Kosovu i Metohiji i poslati neophodna poruka o nultoj toleranciji na bilo koji oblik nasilja", navodi se u saopštenju Kancelarije.

Dodaju da taj slučaj ne sme ostati samo jedan u nizu nerasvetljenih incidenata na Kosovu i Metohiji, posebno jer se na meti izgrednika našlo dete.

"Ovaj slučaj je i zadatak za međunarodnu zajednicu da na delu pokaže da je spremna i sposobna da ispuni svoju misiju i osigura bezbednost na Kosovu i Metohiji, kao i prostor za miran suživot svih zajednica", ističe se u saopštenju.

Nenad Rašić je prethodno za prištinski "Reporteri" rekao da je njegov sin pretučen danas u Lapljem selu kod Gračanice, po završetku nastave i izlaska iz škole.

Nikolu Rašića tuklo je nekoliko osoba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!