OPET VIŠE OD 2.000 ZARAŽENIH: Od virusa korona u Srbiji za 24 sata preminulo 11 osoba

Novosti online

05. 11. 2020. u 14:50

U POSLEDNjA 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 12.480 građana, od kojih je pozitivno 2.181 osoba.

ОПЕТ ВИШЕ ОД 2.000 ЗАРАЖЕНИХ: Од вируса корона у Србији за 24 сата преминуло 11 особа

Foto: Depositphotos

Nažalost, preminulo je 11 obolelih.

Na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 57 pacijenata.

Zbog alarmantne situacije u vezi s brojem novozaraženih korona virusom, Krizni štab Vlade Srbije za borbu protiv korone održaće sednicu sutra u 12 časova.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najavio je da će Krizni štab u tom gradu danas doneti nove mere protiv epidemije kovida 19, među kojima su i zabrana svih manifestacija, osim kulturnih, kao i zabrana rada spa centara i bazena. On kaže da su današnje naredbe i preporuke Kriznog štaba poslednji pokušaj da se izbegne vanredno stanje.

Epidemiolog dr Branislav Tiodorović izjavio je danas da neće biti uvedena mera zaključavanja u cilju suzbijanja širenja epidemije virusa korona.

"Sutra zaseda Krizni štab, prva tema je procena epidemiološke situacije. Ipak, mislim da ovog trenutka nećemo moći da idemo, niti je to opravdano u celini, sa nekim zatvaranjem kao što je u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Italiji, Mađarskoj, jer smo ipak u mnogo boljoj situaciji", rekao je Tiodorović.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UJUTRO MRAZ, TOKOM DANA MOGUĆE PADAVINE: Detaljna vremenska prognoza za subotu, 20. april