DANAS SMENA SUNCA I OBLAKA: Ujutru kiša, popodne sunčano, a pogledajte kakvo nas vreme očekuje sledeće nedelje

Tanjug

04. 10. 2020. u 07:11

U SRBIJI se danas očekuje promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima.

ДАНАС СМЕНА СУНЦА И ОБЛАКА: Ујутру киша, поподне сунчано, а погледајте какво нас време очекује следеће недеље

Foto: K. Mihajlović

Ujutro i pre podne kiša i pljuskovi s grmljavinom očekuju se na zapadu i severozapadu Srbije, a kasnije u toku dana mogući su kao lokalna pojava i u ostalim krajevima, osim na jugu i jugoistoku, gde će se zadržati suvo vreme.

Duvaće vetar iz različitih smerova - u većem delu zemlje i dalje južni, u košavskom području i na planinama umeren i jak, a na jugu Banata i olujni s tendencijom slabljenja tokom popodneva, dok ce na zapadu i severozapadu Srbije vetar biti znatno slabiji i u kratkotrajnom skretanju na severozapadni.

Najniža temperatura od 10 do 20 stepeni, a najviša od 22 u Negotinskoj krajini do 31 stepena na jugoistoku Srbije.

U Beogradu promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i relativno toplo, ali i uz mogućnost kratkotrajnog pljuska s grmljavinom u pojedinim delovima grada ili okoline.

Zbog udara vetra jačine veće od 17 metara po sekundi, izdat je žuti meteoalarm za pojedine delove zemlje. 

- Moguće su štete na pokretnoj i nepokretnoj imovini, problemi u transportu i saobraćaju (zanošenje automobila na putevima), štete na šumama, drveću u parkovima i individualnom drveću (lomljenje manjih i tanjih grana), problemi u građevinarstvu - naročitu u radu sa kranovima, indirektna opasnost od povređivanja ljudi i životinja, otežava već tešku situaciju (šumski i drugi požari, ekološka katastrofa, ometanje akcija spašavanja), moguće su štete i u poljoprivredi (posebno su ugroženi plastenici, voćarstvo i vinogradarstvo). Uticaji se odnose na dobro i redovno održavane objekte tvrde građe, zdravo drveće i slično - objašnjeno je na sajtu RHMZ.

Najniža temperatura oko 20, a najviša oko 27 stepeni.

U Srbiji u ponedeljak promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i toplo, a kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom biće lokalnog karaktera. Na planinama i u košavskom području duvaće umeren i jak, a na jugu Banata i olujni jugoistočni vetar.

Padavine će biti češće u utorak i sredu uz osveženje u svim krajevima (za pet do osam stepeni), ali i uz slabljenje vetra.

U četvrtak prestanak padavina i delimično razvedravanje, a u petak i za dane vikenda pretežno sunčano uz porast temperature.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili