NOVI SIMPTOMI KORONA VIRUSA: Javljaju se pre svih drugih, prepoznajte ih na vreme

Novosti online

03. 10. 2020. u 18:19

ŠIROM sveta korona virusom je zaraženo više od 34 miliona ljudi. Protiv ove pošasti se borimo već deset meseci, a naučnici svakodnevno dolaze do nekih novih saznanja.

НОВИ СИМПТОМИ КОРОНА ВИРУСА: Јављају се пре свих других, препознајте их на време

Foto: Depositphotos

Tako su na početku kao simptomi korona virusa prepoznavani suv kašalj i povišena temperatura, kao i upala pluća, da bi se kasnije otkrili i drugi simptomi – gubitak čula ukusa i mirisa, osip na telu...

Naučnici su sada došli i do novih otkrića, koja bi mogla da budu od pomoći u ranom prepoznavanju ovog virusa.

Stručnjaci sa Kraljevskog koledža utvrdili su da se glavobolja i umor jako često javljaju kao rani simptomi kovida.

"Naši podaci pokazuju da su najčešći rani simptomi korona virusa glavobolja (82 odsto) i umor (72 odsto), i to u svim uzrasnim grupama. Samo devet odsto zaraženih starosti između 18 i 65 godina nije prijavilo ove simptome", saopštili su.

Oni, međutim, upozoravaju da, ako se kod osobe jave samo ova dva simptoma "to ne znači nužno da je reč o korona virusu".

Kao "najsigurniji" znaci kovida-19 i dalje se smatraju groznica, uporan i suv kašalj, kao i gubitak čula mirisa i ukusa.

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!