NA FAKULTETIMA KOMBINOVAN MODEL: Univerzitet spreman za novu školsku godinu

Lj.B.

30. 09. 2020. u 16:16

NOVA školska godina na fakultetima počinje danas, a rektorka Univerziteta u Beogradu prof. Ivanka Popović kaže da su fakulteti spremni za kombinovani model nastave.

НА ФАКУЛТЕТИМА КОМБИНОВАН МОДЕЛ: Универзитет спреман за нову школску годину

Foto: Z. Knežević

- U nekim visokoškolskim ustanovama nastava za brucoše počela je ranije. Važno je da uhvatimo što više vremena da može sa brucošima da se radi uživo nastava. Imamo kombinovani model nastave, teorijska predavanja će ići uglavnom onlajn, dok će vežbe ići uživo u sedištu fakulteta - rekla je Popović nakon sednice Saveta UB.

Upitana za zahteve pojedinih studenata da se smanje školarine na fakultetima za 30 odsto, rektorka je kazala da ne vidi način kako fakulteti da spuste školarine svima i da opstanu.

- Razmatraćemo svaki pojedinačni zahtev studenata koji su u teškoj finansijskoj situaciji. Njima ćemo pomoći smanjenjem školarina ili potpunim oslobađanjem od školarine. Mislim da je to jedini način kako možemo da prebrodimo ovu kriznu situaciju da pomognemo studentima - navela je Popović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RED SUNCA, PA RED KIŠE: Evo kakvo nas vreme očekuje danas