ZASTRAŠUJUĆA RADARSKA SLIKA: Na snazi crveni meteoalarm, stiže nam velika oluja iz Bosne (FOTO)

Novosti online

18. 08. 2020. u 15:45

NEVREME se polako, ali sigurno približava Srbiji iz pravca Bosne i Hercegovine, a radarske slike izgledaju prilično zabrinjavajuće!

ЗАСТРАШУЈУЋА РАДАРСКА СЛИКА: На снази црвени метеоаларм, стиже нам велика олуја из Босне (ФОТО)

Foto: Printscreen

- U naredna dva sata na području jugozapadne, južne i istočne Srbije mestimično kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Kasnije poslepodne i uveče očekuje se intenziviranje grmljavinskih procesa iznad većeg dela zemlje - stoji u poslednjoj najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Foto: Printscreen

U većem delu Srbije na snazi je crveni meteoalarm, narandžasti na zapadnim i istočnim obodima, a žuti na Kosovu i Metohiji.

- Posle 18.00 zapad Srbije, sever Šumadije i veći deo Vojvodine mogli bi zahvattiti jaki grmljavinski pljuskovi i lokalne nepogode sa gradom, velikom količinom kiše i prolazno olujnim vetrom - napisao je na svom Fejsbuk profilu profesor geografije i specijalista za meteo prognoze Marko Čubrilo.

Ovo je potvrdio i meteorolog Đorđe Đurić.

- U Srbiji će se u poslepodnevnim satima sresti dva oblačna sistema - jedan iz Bosne i drugi koji će se formirati iznad centralne Srbije - rekao je Đorđe Đurić.

RHMZ je izdao i upozorenje da na bujičnim vodotocima slivova gornjeg toka Zapadne Morave, Mlade i Peka, sutra može doći do lokalnog izlivanja.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (2)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima