PREDRAG Kon, epidemiolog i član Kriznog štaba Vlade Srbije za zaštitu od zarazne bolesti kovid 19, potvrdio je da se epidemija koronavirusa u Srbiji na nekim nivoim stabilizovala.

Zivot Je Maskenbal

16.08.2020. 13:35

Доктор Кон је промашио начин за сузбијење епидемије. Ослонио се на непроверену догму од 1%, и пошто се показало да то просто не функционише, сада му је све и свако крив. А крив је он. Постоји начин са карантином, успешним се показао у Кини, на Новом Зеланду, у Вијетнаму, практично свуда где се примењује. Где се систем карантина не примењује, то бива као и у Србији, мало боље или грђе, али нема битне разлике. Онда се данима понавља на телевизији како су мере дале резултата, ваљда по оној народној, да зло не чује. Проблем је што то тако не функционише. Можда да чланови кризног штаба заиграју ритуални плес... Мада... Мислим да неће помоћи. Мора карантин, док не дође руска, или нека друга вакцина.

Iva

16.08.2020. 14:26

Struka u Srbiji je100% zakazala jer su u kriznom štabu politički podobni lekari nesposobnjakovići,bruka lekarske struke.Ja apsolutno ne verujem ni reč doktoru Konu i dr Darji jer mislim da nisu stručni za oblast epidemiologije i infektologije.Srbija ima druge eksperte lekare u ovim oblastima ali nisu u bliskim odnosima sa naprednjacima i zato ne mogu da puste glas.Lično znam par mnogo boljih lekara nego što su ovi iz kriznog štaba.

Bonaparta

16.08.2020. 14:36

Maska kao maska je samo farsa. Zašto? Lepo na kutijama u kojima su pakovanje te iste maske piše NE ŠTITI OD KORONE. Čemu onda insistiranje na maskama? Da li ste primetili jedan detalj koji je na mnogo načina čudan? Novi Zeland 100 dana nije imao ni jedan slučaj kovida. Čim je to objavila to njihova predsednica u neposrednom razgovoru sa građanima licem u lice /manje od 15 cm udaljenosti/odjedanput sutra 109 lica sa kovidom. Nije jedan, dva pet pa i deset nego 109. Ne čini li vam se da manipulišu sa nama i da je sve ovo igra da bi nas vakcinisali i ostvarili enormnu količinu novca. U slučaju da ne bude nikakve zaraze kod dece, a a neće biti ako budu pošteni, propade im igranka. Izvinite g-dine Kon ali ja vama lično ništa ne verujem. Nadam se da nećete cenzurisati komentar i objaviti ga.

Mitar

16.08.2020. 14:40

Obezbedite maske besplatno za sve koji moraju da je nose, ukljucujuci i skolarce, naravno. Inace, ova sva prica sa preskupim maskama, a ne visekratnim sivenim, je vezana za provizije, korupciju i lopovluk. Zamislite da svaki roditelj mesecno za dete izdvaja po 2500 dinara i vise za maske. Cena jedne maske je od 80 do 200 dinara, a po detetu je potrebno najmanje 25 maski za mesec dana pohadjanja skole.

Lola

16.08.2020. 18:36

@Mitar - Maska se menja cim se ovlazi (na ovim temperaturama to je za par minuta), najduze se sme nositi 2 sata ( u idealnim uslovima temperature i vlaznosti vazduha -npr. hirurske sale). Vasem detetu ce trebati bar 3 maske. Do i od skole, i 3-4 sata u skoli.

zaliv tacka net

16.08.2020. 15:54

Ne mozete na tako malo prostora ni doktore zastititi a ne decu, pricamo o deci a ne o odraslim zrelim ljudima koji su svesni situacije. Izadjete na ulicu, trzni cetnat, prodavnicu....i vidite da ovde oko 40-50% ljudi uopste nije ozbiljno kad je rec o ovom virusu a oko 10% tvrde cak da je virus i izmisljen i ne nose maske uopste. Dakle to po skolama je osudjeno na propast, to su deca alo !? Trebali bi da imaju N95maske koje kostaju oko 200din i koje bi se trebale menjati veoma cesto jer deca tamo provode vise sati u malo prostora, sta ce na zimu kad bude hladno a oni zatvoreni unutra kako cete tada da provetravate prostorije....dajte bre valjda svi znamo koliko smo neorganizovani i koliko nemamo uslova ne mlatite praznu slamu!

Cccc

16.08.2020. 16:56

Ma iskreno mislim, a smatram da i većina roditelja se slaže sa mnom..Ovaj i ovakvi ''ispirači ljudskog uma'' treba što pre u penziju i da ostave decu na miru da uživaju u školi i detinjstvu :(

Krle

17.08.2020. 09:39

tražiti da deca nose maske je ludilo. Ta deca vape za kiseonikom a vi im ga uskraćujete kroz nošenje brnjica. Šta je cilj? Vakcinacija? Zašto ste toliko zapeli za tom vakcinacijom? Zašto? Vidi se na primeru gripa. Zašto se preporučuje svake sezone vakcina za grip ako je tako delotvorna? Priče za naivne budale. Ovo što radite deci je zločin.