TESTIRANJE NA VIRUS KORONA I KOD PRIVATNIKA: Laboratorije će same da određuju cenu, a evo koliko ih je do sada dobilo dozvolu

Tanjug

06. 08. 2020. u 16:11

MINISTAR zdravlja Zlatibor Lončar sreo se sa medicinskim i nemedicinskim osobljem koje od početka epidemije rade u crvenoj zoni, odnosno kovid centrima .

ТЕСТИРАЊЕ НА ВИРУС КОРОНА И КОД ПРИВАТНИКА: Лабораторије ће саме да одређују цену, а ево колико их је до сада добило дозволу

Novosti

Upitan kada će privatne laboratorije dobiti dozvolu da rade testiranja, ministar Lončar je podsetio da je više od 27 laboratorija prošle nedelje dobilo dozvolu da rade serološka testiranja.

Kaže da postoji određen broj laboratorija koje su podnele zahtev za PCR testiranje, za koja su, naglašava, uslovi izuzetno kompleksni, a koje te laboratorije moraju da ispune, da bi dobile dozvolu da rade PCR testiranje.

- Inspekcija ministarstva zdravlja proverava da li te laboratorije ispunajvaju sve uslove, koji su izuzetno kompleksni. Mi moramo, kada damo nekome dozvole, mi moramo da garantujemo da oni sprovode sve što je neophodno. Prvo zbog ljudi koji tu rade, a drugo da se slučajno ne desi, pa da svi kažete kriv je Lončar ili krivo je ministarstvo. Da se ne desi nešto, kao što imate slučajeve da virus ovako ili onako izađe iz labroatorija - rekao je Lončar.

Naveo je da će cene testiranja labroatorije same da određuju, jer ministarstvo ne može uticati na privatnika koja će cena da bude, jer nisu njihovi osnivači.

- Naš je samo predlog bio da se dogovore međusobno koja će cena da bude. To je naš predlog, ali da naredimo, to ne smemo. Nismo mi njihovi osnivači i neko ko vodi njihovu politiku - precizirao je Lončar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba