OD kada je sveta, o poznatim i istaknutim ličnostima su kružile razne priče i ogovaranja.

Komentari (4)

BEOGRAĐANIN

19.07.2020. 14:22

Obzirom da autor za regenta Aleksandra Karađorđevića, koristi prefiks KRALJ, molim da navede datum, vreme i mesto krunisanja istog u KRALJA? HVALA NA OBJAVI OVOG PITANJA ! Molim da mi odgovor ne daju sveznajuće neznalice, nego autoritativni-dokumentovani istoričar,kojem unapred zahvaljujem.

Milos

19.07.2020. 16:14

@BEOGRAĐANIN - Proglasen je za kralja pravno legalno 16.8.1921. smrcu kralja Petra I, a u pravu si da nema informacije o formalnom krunisanju od strane Patrijarha.

Kristina Gvozdenovic

19.07.2020. 22:44

U tekstu pise da je Jelena, vanbracna cerka kralja Aleksandra Karadjordjevica sa Sarlot Kotijar, na krstenju dobila ime Jelena,po kneginji Zorki,cerki kralja Nikole,"babi" kralja Aleksandra. I sve bi tu bilo u redu, da kneginja Zorka, koja jeste cerka crnogorskog kralja Nikole, kralju Aleksandru Karadjordjevicu nije baka, nego-majka, sto vam je ozbiljan propust, koji najtiraznije dnevne novine nikako ne smeju da prave, smatram, a ovo vam kazem iz najbolje namere, jer vas citam vec 25 godina, pa cu tako kupiti i sutrasnje izdanje, zbog istorijskog dodatka o Apisu i "Crnoj ruci", iako Majski prevrat smatram najvecom sramotom i najstrasnijim zlocinom u novijoj srpskoj istoriji, a sto je jedino sto bih Apisu imala da zamerim, i meni je uvek bilo zanimljivo to kako on nije stradao za zlocin za koji jeste bio kriv, a stradao je zbog zlocina koji nije pocinio. Mislim da su vam ovi istorijski dodaci veoma zanimljivi i nacionalno vazni, i zato bih zelela da vas pitam postoji li mogucnost da ih objavljujete nedeljom, a ne ponedeljkom, jer mislim da bi ih vise ljudi citalo nedeljom? Unapred hvala na odgovoru, i mislim da vam je ozbiljna greska sto vise nemate "Kulturni dodatak" petkom.