EKSPLODIRAO "KONOV KOEFICIJENT": Situacija zabrinjava i pored jučerašnjeg pada broja novozaraženih

Novosti online

13. 07. 2020. u 11:55

SRBIJA je juče imala 287 novozaraženih od korona virusa, nešto manje nego prethodnih dana, ali je taj podatak samo prividno ohrabrujući.

ЕКСПЛОДИРАО КОНОВ КОЕФИЦИЈЕНТ: Ситуација забрињава и поред јучерашњег пада броја новозаражених

D.Milovanović

Naime, jeste to druga najmanja brojka u poslednjih desetak dana, ali je "problem" što je juče testirano znatno manje osoba nego ranije - samo 4.050.

Tu na scenu stupa čuveni "Konov koeficijent", odnosno broj novozaraženih u odnosu na broj testiranih za dati dan, a on je juče iznosio čak 7,08 odsto. To je najveća brojka još od 21. aprila kada je bio 7,34 odsto.

Podsetimo, pri kraju prvog talasa korona virusa, dr Predrag Kon je rekao "da ćemo o ukidanju vanrednog stanja i skidanju restriktivnih mera moći da razgovaramo kada ova brojka padne ispod pet odsto".

Posebno zabrinjavaju izjave nadležnih iz Instituta za javno zdravlje Šabac gde je poslednjih dana čak 70 odsto testiranih bilo pozitivno na korona virus.

Nema sumnje da će ova brojka umnogome imati uticaj i na eventualno uvođenje novih restriktivnih mera, bilo na nivou cele Srbije ili samo u pojedinačnim gradovima.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili