VANREDNA SITUACIJA NA TERITORIJI OPŠTINE VLADIČIN HAN: Obilna kiša napravila probleme širom Srbije

Tanjug

22. 05. 2024. u 22:05

NA TERITORIJI opštine Vladičin Han danas je proglašena vanredna situacija zbog obilnih padavina na celoj teritoriji opštine.

ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ ВЛАДИЧИН ХАН: Обилна киша направила проблеме широм Србије

Foto: Printskrin

Pripadnici VSJ Vladičin Han intervenisali su na sedam crpljenja vode, a tokom tih akcija je učestvovalo osam vatrogasaca-spasilaca koji su koristili dve pumpe, saopštio je MUP.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP tokom dana intervenisali su i na pomoći stanovništvu na crpljenju vode u Kraljevu iz garažnih prostorija i dvorišta, u Pančevu na nekoliko lokacija, u Pirotu opština Babušnica na ispumpavanju vode iz dvorišta i štale, i u Čačku pored firme Hidrokomerc u Lučanima, u Sokobanji iz podrumskih prostorija turističke organizacije.

Od juče, od početka prvih padavina, pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP evakuisali su ukupno devet osoba - tri u Užicu, pet u Novom Pazaru, jednu u Vranju. Bili su angažovani i na 56 akcija ispumpavanja vode - 17 u Novom Pazaru, 19 u Šapcu, dva u Užicu, 11 u Vranju, jednom u Sokobanji, dva u Kraljevu, dva u Pančevu, jednom u Pirotu i jednom u Čačku. Takođe, pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP su bili angažovani i na pet intervencija uklanjanja palih stabala - jednoj u Somboru, dve u Baču, jednoj u Beočinu i jednoj u Novom Sadu. Na 67 intervencija angažovano je ukupno 133 vatrogasca-spasioca sa 57 vozila i 54 vatrogasnih pumpi.

BONUS VIDEO:

CRNI OBLACI NAD BEOGRADOM: Počeo veliki pljusak - Munje paraju nebo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREKO NOČI SAM OSTAO BEZ SVEGA: Ispovest Saše Popovića o teškom periodu života