DOK SU MARICU SILOVALI MAJKU TERALI DA GLEDA: Ovako je mitropolit Amfilohije za života govorio o Marici čiju je sliku Vučić pokazao na SB UN

Novosti online

23. 04. 2024. u 11:30 >> 11:30

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić je tokom jučerašnje sednice SB UN, posle sramnog izlaganja Vjose Osmani, pokazao fotografiju žrtve OVK, mlade Marice Mirić koja je silovana i ubijena pred svojom majkom. O njoj je svojevremeno govorio i blaženopočivši mitropolit Amfilohije.

ДОК СУ МАРИЦУ СИЛОВАЛИ МАЈКУ ТЕРАЛИ ДА ГЛЕДА: Овако је митрополит Амфилохије за живота говорио о Марици чију је слику Вучић показао на СБ УН

Foto: Prinstkrin

- Tuga i jad me obuzmu svaki put kada se setim svega što je bilo 1999. na Kosovu. Prošlo je 20 godina, ali sećam se svega, i onih nesrećnih koje smo sahranili na groblju Pećke patrijaršije. Pred očima mi se javi jadna Marica Mirić, devojka koju su četvorica Šiptara silovali, a njenu majku držali i terali da to gleda, pa je pred majkom i ubili. Bilo je među italijanskim oficirima čestitih ljudi, pa su nam javili da se to desilo. Mi smo došli, pokrili je ćebetom i tako je sahranili iza Pećke patrijaršije. Pored nje smo sahranili jadnu staricu, koju su Albanci takođe zaklali tog dana. U Goraždevcu su tada ubijena deca, mnogo užasa je bilo. To ne sme da se zaboravi i ja sam pokušao to što sam video i doživeo da opišem u svoje četiri knjige „Novo kosovsko raspeće“ - naveo je svojevremeno mitropolit Amfilohije.

Mitropolija crnogorsko primorska

Podsećamo, bolesnu i nepokretnu Maricu su Albanci 1999. pred majkom obeščastili. Onda su je zaklali.

Foto: Printskrin

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)