MRAZ ŠIROM SRBIJE, MERENO I DO -6°C: U ovom gradu jutros 36 stepeni niža temperatura u odnosu na ponedeljak

Novosti online

20. 04. 2024. u 22:26

PRETHODNA noć u Srbiji bila je vedra i veoma hladna, a upravo je takvo vreme dovelo do velikog izračivanja atmosfere, pa je jutros u mnogim predelima Srbije bilo i mraza.

МРАЗ ШИРОМ СРБИЈЕ, МЕРЕНО И ДО -6°Ц: У овом граду јутрос 36 степени нижа температура у односу на понедељак

Foto: Tanjug

Uz vedro i vrlo hladno jutra, minimalna temperatura u mnogim predelima Srbije kretala se od -4 do 2°C. U Vršcu je bilo -3°C, u Smederevskoj Palanci i Ćupriji -2°C. Na Kopaoniku je bilo -5°C, a u Sjenici -6°C.

Vranje, Niš i Beograd bili su najtopliji sa 3°C.

Jačeg mraza bilo je pri tlu, na 5 cm u mnogim predelima i ispod -5°C.

Nažalost, pojava mraza usred perioda sa već uveliko aktivnom vegetacijom, zasigurno je dovela i do pojava velikih šteta, pa tamo gde nije primenjena adekvatna mera i zaštita, pričinjena je i veća šteta na poljoprivrednim i ratarskim kulturama.

Kasni prolećni mrazevi i nisu tako retka pojava u Srbiji i često izazu velike štete na poljoprivrednim i ratarskim kulturama.

Dobra vest je da će oblačna noć pred nama biti toplija i za 10 stepeni u pojedinim predelima, pa se mraz nigde ne očekuje.

Manja opasnost od prizemnog mraza očekuje se u ponedeljak ujutro u južnim i centralnim predelima Srbije.

Da podsetimo, početak sedmice doneo je Srbiji veoma toplo vreme i pravo letnje, a temperature su bile nalik julskim. Malo je nedostajalo da bude oboren i apsolutni rekord za april otkad se vrše merenja.

Najvrelije je bilo u ponedeljak, a u Ćurpiji je mereno 34°C. Jutros je u Ćupriji zabeležen mraz i temperatura od -2°C. Dakle, jutrošnja minimalna temperatura vazduha bila je čak 36 stepeni niža u odnosu na maksimalnu dnevnu u ponedeljak.

BONUS VIDEO: NEZAPAMĆENA OLUJA U ABU DABIJU - Lokalni stanovnici trče u sklonište

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALBANCI NAPALI SRPSKE NAVIJAČE! Počeli tuču na EURO 2024, ali kada se čulo Juriiiš! - nisu se proveli dobro (VIDEO)