Novi Sad – grad velikih poslovnih prilika i raznolikih ponuda

Novosti online

18. 02. 2024. u 17:45

U najvećem gradu Vojvodine, kakav je Novi Sad, široka ponuda različitih poslova pruža velike mogućnosti za zaposlenjem, napredovanjem i profesionalnim inovacijama.

Нови Сад – град великих пословних прилика и разноликих понуда

Foto: pexels.com

Svojom dinamikom, kulturnim bogatstvom i raznovrsnom privredom, Novi Sad je postao privlačan kako domaćem, tako i međunarodnom svetu i prepoznat kao grad sa velikim poslovnim potencijalom i bogatim tržištem rada.

Zahvaljujući razvoju digitalizacije i tehnoloških inovacija, do raznovrsnih ponuda i interesantnih poslova u Novom Sadu može se jednostavno doći pretraživanjem aktuelnih oglasa za posao putem interneta. Kao najistaknutije ponude ističu se poslovi prodaje, uslužnih delatnosti, transporta, građevine i administracije.

Svako od ovih zanimanja nosi sa sobom priliku za usavršavanjem sposobnosti i veština, ali i sprovođenjem svojih ličnih ideja, koje mogu doprineti razvoju karijere i ostvarivanju profesionalnih ciljeva.

Foto: pexels.com

 

Procvat krojačke industrije i usmeravanje ponude na izradu zastava

Poslednjih godina, veoma je primetan nagli porast interesovanja za tradicionalnim zanatima, među kojima se posebno ističe krojački zanat. Uspon krojačke industrije zahteva potražnju za kreativnim i kvalifikovanim krojačima, koji svojim umećem i veštinom pružaju visokokvalitetne usluge šivenja i dizajna odeće i ostalih različitih proizvoda od tekstila.

Osim različitih sitnih prepravki koje su sastavni deo svakodnevnice, ručna izrada i kreiranje originalnih komada ostaju cenjeni u modnoj industriji, nudeći personalizovane usluge i visokokvalitetne proizvode.

Kako je pojava masovne proizvodnje konfekcijske odeće prepravila tržište i dalje ima ljudi koji se okreću jedinstvenim i kreativnim zamislima, a koje vešti krojači izrađuju po meri. Krojačke usluge su aktuelne i tražene tokom cele godine, a naročito u vreme maturskih i drugih svečanosti, kada su želje klijenata različite i često zahtevaju konsultaciju sa strukom. To se posebno odnosi na količinu, izbor materijala i odabrani model odeće koji se šije.

Jedan od zanimljivih krojačkih poduhvata koji je sve traženiji, jeste izrada zastava. Ovaj neobičan proizvod izrađuje se od različitih vrsta tekstila za unutrašnju i spoljnu upotrebu. Izrada zastava primenjuje se kod političkih, vojnih, sportskih, kulturnih i drugih manifestacija, gde je važno isticanje svog nacionalnog identiteta. Zahvaljujući inovativnoj tehnologiji i digitalnoj štampi, realizacija se može sprovesti obostrano, a kako je dostupna širokim narodnim masama, izrada zastava cena zavisi od nekoliko faktora – namene, dimenzija, materijala, dizajna itd.

Foto: Profimedia

 

Turizam i ugostiteljstvo su privredna osnova Novog Sada

Novi Sad je grad u kojem turizam i ugostiteljstvo čine njegov ljučni ekonomski segment. Kako „srpska Atina“ svojom bogatom istorijom, kulturnom baštinom i atraktivnim destinacijama privlači mnoštvo turista iz zemlje i inostranstva, poslovi vezani za ove dve privredne grane su u konstantnom porastu. Bogata ponuda restorana, klubova, kafića i hotela zahteva stalnu potrebu za radnicima iz sektora uslužnih delatnosti, među kojima se najviše traže konobari, kuvari, kao i recepcionari i hotelijerski menadžeri.

Ulepšavanje gradskih parkova pomoću kosilica - privlačna zanimanja očuvanja zelenih oaza

Komunalne usluge održavanja zelenih površina postaju sve važnija zanimanja, naročito u velikim i dobro posećenim gradovima. Parkovi, bašte i zelene oaze predstavljaju srce svakog mesta, koja služe za okupljanje građana, relaksaciju i povezivanje sa prirodom.

Kako je Novi Sad ekološki osvešćen, brojne vrtove, sportske terene i parkove koje poseduje treba redovno održavati, pa ovakvi poslovi doprinose očuvanju lepote grada.

JKP Zelenilo

Dolaskom lepog vremena, zelene površine postaju mesta za izlete, sportske aktivnosti i rekreaciju. Njihovo održavanje podrazumeva korišćenje adekvatne mehanizacije, poput kosilica za travu, koje će biti praktične i kvalitetne.

Kosilice za travu su poznate po svojoj dugovečnosti i izdržljivosti, a mogu se koristiti na svim zelenim površinama. U ponudi postoje više vrsta kosilica za travu: kosilice na benzin, električne kosilice, akumulatorske samohodne kosilice itd. Takođe, njihov izbor može zavisiti i od zapremine i snage motora, kao i od broja obrtaja i drugih karakteristika, što utiče na performanse samog modela.

Osim na javnim površinama, one su i odlična investicija za uređenja dvorišta privatnih stambenih jedinica i vikendica, pa se često koriste i u privatne svrhe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)