STIŽE NAM VIKEND, ALI I PROMENA VREMENA: Mnogima se prognoza neće dopasti

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

16. 02. 2024. u 09:53

NERADNI dani donose promene u vremenskim prilikama širom Srbije, s naglaskom na postepeno naoblačenje i kišu koja će zahvatiti različite regione.

СТИЖЕ НАМ ВИКЕНД, АЛИ И ПРОМЕНА ВРЕМЕНА: Многима се прогноза неће допасти

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Danas možemo očekivati hladno jutro sa slabim mrazom i kratkotrajnom maglom, ali tokom dana nas očekuje pretežno sunčano vreme.

U Beogradu će takođe biti hladno jutro, moguća je kratkotrajna magla u nižim delovima grada, ali će tokom dana prevladavati sunčano vreme.

Biometeorološka prognoza

Što se tiče biometeoroloških prilika, mogu relativno povoljno uticati na hronične bolesnike, dok osobe sa srčanim oboljenjima mogu osetiti određene tegobe. Meteoropatske reakcije poput glavobolje i nesanice su moguće.

Vreme narednih dana

Za vikend, očekuje nas još toplo vreme za ovo doba godine, s pretežno sunčanim danima. Međutim, u subotu popodne očekuje se postepeno naoblačenje u Vojvodini, koje će se širiti ka jugu Srbije, uz mogućnost povremene kiše.

FOTO: AP/Tanjug

Vetar će biti slab jugoistočni i južni, a pritisak će biti iznad normale. Temperature će se kretati od -3 do 5 stepeni ujutro, dok će najviše dnevne temperature biti između 13 i 16 stepeni. Uveče na severu Vojvodine može pasti kiša.

Nedelja će biti nekoliko stepeni svežija, s suvim vremenom na severu Srbije, dok će na jugu biti prisutna kiša tokom prepodneva.

Ponedeljak će takođe biti suv u većini predela, s još nešto nižim temperaturama, ali i dalje iznad proseka za ovo doba godine, oko 10 stepeni Celzijusa tokom dana.

(Blic)

BONUS VIDEO: VELIČANSTVENO: Pogledajte snimak iz vazduha - Spektakl u Beogradu povodom Dana državnosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!