CILJ JE DA POLOŽAJ ISTRAŽIVAČA NA FAKULTETIMA BUDE BOLJI: Ministarka Begović posetila Tehnološki fakultet u Novom Sadu

Lj.B.

29. 01. 2024. u 13:01

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović posetila je Tehnološki fakultet Univerziteta u Novom Sadu i tom prilikom izjavila da je jedan od primarih ciljeva poboljšanje položaja istraživača na fakultetima u saradnji sa dekanima.

ЦИЉ ЈЕ ДА ПОЛОЖАЈ ИСТРАЖИВАЧА НА ФАКУЛТЕТИМА БУДЕ БОЉИ: Министарка Беговић посетила Технолошки факултет у Новом Саду

Foto: Ministarstvo

"Želimo da rad na univerzitetima i fakultetima bude primamljiviji i da postoje bolji uslovi za rad", rekla je ministarka.

Dekan Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu Biljana Pajin rekla je da su na ovom fakultetu ponosni na broj objavljenih radova i na broj projekata koje realizuju.

"Istakla bih značaj Horizont Evropa projekta, čija je vrednost milion i po evra. Kako je ovo tvining projekat, moram da pomenem da smo ostvarili izvanrednu saradnju sa naučnicima iz Španije, a da je cilj na kome zajednički radimo zaštita životne sredine, sa posebnim osvrtom na prisutne čestice mikroplastike i probiotika u površinskim vodama", kazala je Pajin.

Pajin je dodala da su pokrajinski i nacionalni projekti takođe od velikog značaja za razvoj nauke na ovom fakultetu.

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Zoran Milošević naveo je da je potrebno obratiti veću pažnju na broj studenata koji upisuje studije na prirodno-matematičkim fakultetima.

"Moramo im pružiti perspektivu za saradnju sa privredom, zato što je budućnost u uslugama", zaključio je Milošević.

Pored upoznavanja sa radom fakulteta i trenutnim projektima na kojima rade, uprava ovog fakulteta informisala je prisutne o planovima i strategijama za budući period.

Bilo je reči o mogućnostima u vezi sa saradnjom sa privredom, kao i o benefitima koje ovaj tip saradnje nosi, posebno kada je reč o stručnjacima koji se bave tehnologijom i tehnološkim razvojem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)