EVAKUACIJA ŽIVOTINJA NA KRČEDINSKOJ ADI: Na višim delovima ostrva zarobljeno oko 200 konja i goveda

Lj.P.

09. 01. 2024. u 16:08

NA krčedinskoj adi, danas je započela evakuacija oko 200 konja i goveda zarobljenih na višim delovima ostrva, takozvanim gredama. Prva tura , između 20 i 30 grla je, prema rečima Marka Maruinkovića, izvršnog direktora šumarstva i ekologije u JP "Vojvodinašume" je prebačena na sigurno, a akcija će nastaviti sve dok se sve životinje ne evakuišu sa Krčedinske ade. Životuinje se prebacuju brodom, skelom i čamcima.

ЕВАКУАЦИЈА ЖИВОТИЊА НА КРЧЕДИНСКОЈ АДИ: На вишим деловима острва заробљено око 200 коња и говеда

foto privatna arhiva

foto privatna arhiva

JP "Vojvodinašume" je na raspolaganje stavilo ljudske i tehničke kapacitete, a evakuacija će, kako navode u ovom preduzeću, trajati dok se  sva grla ne avakuišu.

foto privatna arhiva

Prema saznanjima "Novosti", brod kojim će se stoka evakuisati, oko podne je stigao na Krčedinsku adu, i evakuacija životinja je počela, a prva tura životinja je krenula prema obali.

Usled vosikih voda Dunava u ovom delu godine, na Krčedinskoj adi su ostale zarobljene domaće životinje, oko 200 konja i goveda. Na inicijativu Pokrajinske vlade, kao i molbu vlasnika stoke koja je juče pristigla, JP "Vojvodinašume" je započelo evakuaciju stoke. 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, u dogovoru sa vlasnikom, životinjama zarobljenim na Krčedinskoj adi, juče su  odneli  hranu.

Na jako nepristupačnom i rizičnom terenu, na dve odvojene lokacije koje su udaljene od obale 1,2 kilometra i tri kilometra, Specijalistički timovi Sektora za vanredne situacije čamcima su preneli hranu i nahranili oko 130 grla konja i krava koje se nalaze na ovoj adi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

PORAZ ZAPADA I NJIHOVIH UCENA: Usvojena sramna Rezolucija - u zbiru više glasova protiv i uzdržanih nego za