DEČAK-LEPTIR OTPUTOVAO NA LEČENJE U SAD: Cela Srbija skupljala pare, maleni Viktor dobiće terapiju koja će mu olakšati muke

Novosti online

05. 01. 2024. u 10:32

DEČAK-LEPTIR Viktor Putica otputovao je u Ameriku na terapiju za koju je cela Srbija skupljala 640.000 evra, koliko je potrebno po proceni "Kristal bioteka", koji proizvodi terapiju "Vyjuvek" za buloznu epidermolizu, retko genetsko oboljenje s kojim Viktor živi u živim ranama i teškim mukama od rođenja, jer mu koža puca i na najmanji dodir.

ДЕЧАК-ЛЕПТИР ОТПУТОВАО НА ЛЕЧЕЊЕ У САД: Цела Србија скупљала паре, малени Виктор добиће терапију која ће му олакшати муке

FOTO: Promo

Viktorova majka se tada zahvalila svima na ogromnoj podršci, i materijalnoj i moralnoj, da njihov sin ode u Ameriku i primi terapiju koja je za njih životna prilika.

- Taj novi gel, koji je registrovan samo u Americi, dakle ne i u EU, pomoći će da se na neko vreme zatvore Viktorove rane. Neizmerno smo srećni - rekla je Milena Putica, majka dečaka-leptira.

Maleni Viktor je u novembru imao i operaciju jednjaka, a kako je postoperativni tok protekao u redu, dečak je danas otputovao na dalje lečenje u Ameriku.

- Operacija je prošla u redu, proširili su mu jednjak, što je neophodno kako bi mogao da jede pasiranu hranu - rekla je Viktorova majka ranije.

Takođe, direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) Sanja Radojević Škodrić saopštila je sredinom novembra da će na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ALIMS uvoziti genetski gel za decu-leptire pomoću koga se većina rana na njihovom telu zatvori u roku od nekoliko meseci, a koža s vremenom postaje čvršća. Registrovan je samo u SAD i košta 650.000 dolara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja