KAKO BIRATI TOALET-PAPIR: Žene, vi ste posebno osetljive, obratite pažnju

Promo

04. 01. 2024. u 10:00

U GODINAMA za nama toalet-papire smo birali po ceni, vodili smo se mišlju kako su nam i baba i deda umesto papira koristili staru hartiju, ali to baš danas i nije najpametnije rešenje.

КАКО БИРАТИ ТОАЛЕТ-ПАПИР: Жене, ви сте посебно осетљиве, обратите пажњу

Foto: Promo

 Postoje otrovne opasnosti na koje telo ne reaguje odmah, već se nakupljaju u našem organizmu, pa nas "napadnu" kad najmanje očekujemo. Upravo zato morate dobro birati kvalitetan toalet-papir, posebno žene treba da paze, jer toalet-papirom svakodnevno dodiruju najintimnije delove tela, a ovo su saveti kako birati najbolji.

Probajte nebeljeni toalet-papir od čiste celuloze

Nebeljeni toalet-papir je izuzetno mekan, napravljen od čiste celuloze, nereciklirane, a po sebi ima tačkaste, sitno utisnute šare koje čine da bude savršeno nežan. Isti je kao premium mekani, beli toalet-papir, samo što je napravljen od nebeljene celuloze, pa otud mu ta lepa boja svetlog drveta. Birajte domaćeg proizvođača ako ste pobornik skroz prirodnih proizvoda - Srbija je veliki izvoznik kvalitetnog toalet-papira.

Mirisni toalet-papir u stvari nije natopljen parfemom koji može škoditi

Kad kupite rolnu mirisnog toalet-papira, budite sigurni da ste bezbedni i da miris ne može da vam izazove nikakve iritacije ili alergije ukoliko ste izabrali pravog proizvođača. Naime, određeni miris se ne stavlja na papir već na tubu, tako da je papir potpuno bezbedan, a miris koji se dodaje je u skladu sa regulativom koju odgovorni proizvođač poštuje.

U papirima na kojim piše da su od 100 odsto, čiste celuloze nema recikliranog materijala

Birajte toalet-papire i ubruse isključivo od 100 odsto celuloze, što znači da nema nijedan udeo recikliranog materijala. To je vrlo bitno jer reciklirani papir nema čistoću ni finoću koja može odgovoriti standardima. Neka istraživanja su pokazala da se na površini recikliranih toalet-papira nalaze potencijalno opasne hemikalije, koje na duge staze mogu napraviti ozbiljne zdravstvene probleme.

Zašto je ovo važno?

Jedna studija iz 2010. objavljena u časopisu Can Fam Phisician otkrila je da su neki od aditiva koji se koriste u toalet-papiru — uključujući formaldehid, lanolin i benzokain — bili uzrok hronične iritacije vulve kod najvećeg broja pacijenata. Autori studije savetovali su još tada ženama koje imaju iritaciju vagine da pređu na toalet-papir koji nije beljen (ili barem beljen bez hlora) i minimalno obrađen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)