DO 10 CENTIMETARA SNEGA NA POJEDINIM PUTEVIMA U SRBIJI: Četiri deonice neprohodne ovog jutra

Novosti online

27. 11. 2023. u 07:48

JAVNO preduzeće „Putevi Srbije“ saopštilo je da su putevi prvog i drugog prioriteta prohodni, ali da na pojedinim putevima ima do 10 centimetara snega.

ДО 10 ЦЕНТИМЕТАРА СНЕГА НА ПОЈЕДИНИМ ПУТЕВИМА У СРБИЈИ: Четири деонице непроходне овог јутра

Foto: Tanjug

Neprohodni su putevi trećeg prioriteta Predejane ‒ Crna Trava, Kumanica ‒ Preko Brdo  ‒ Duga Poljana, Odvraćenica ‒ Preko Brdo i Raška‒Kuti‒Odvraćenica. Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni.

Sneg koji je prethodna dva dana padao u delovima Srbije napravio je probleme meštanima pojedinih sela koja su bez struje, a posla je bilo i za spasioce koji su iz zavejanog autobusa na putnom pravcu Vranje ‒ Kriva Feja, kod Sokolovca, evakuisali građane.

Vanredna situacija je u Sjenici i Vranjskoj Banji, a ka tome vodi i situacija u Novoj Varoši i Crnoj Travi. Najteže je u prijepoljskom, sjeničkom i ivanjičkom kraju. Ekipe putara i Elektrodistribucije Srbije su na terenu.

Današnja temperatura biće viša od jučerašnje i iznosiće od 4 do 11 stepeni, a posle podne i krajem dana može se očekivati sneg u brdsko-planinskim delovima.

Zbog najavljenih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima postoji mogućnost pojave mestimične poledice, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Ovog jutra putevi prvog i drugog prioriteta su prohodni, mada na pojedinim deonicama ima snega do 10 centimetara.

JP „Putevi Srbije“ savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, da voze zaista oprezno i pažljivo.

Najhladnija Sjenica sa minus 11, najtoplija Kuršumlija sa 3 stepena Celzijusa

U Srbiji je jutros u 6 sati najhladnije bilo u Sjenici, gde je izmereno minus 11 stepeni Celzijusa.

Na Kopaoniku je bilo minus 10, na Zlatiboru minus 7, a na Crnom Vrhu i u Vranju minus 6 stepeni.

Najtoplija je Kuršumlija, gde je temperatura 3 stepena.

U Beogradu je u 6 sati izmereno nula stepeni.

BONUS VIDEO: Zabelelo se i u Nišu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)