PROMENA JE STIGLA: Vremenska prognoza za petak, 17. novembar

Novosti online

17. 11. 2023. u 01:04

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod dao je najnoviju vremensku prognozu za naredni period.

ПРОМЕНА ЈЕ СТИГЛА: Временска прогноза за петак, 17. новембар

Foto Pixabay free images

VREME U SRBIJI

Pretežno oblačno i vetrovito, mestimično s kišom i pljuskovima, koji posle podne mogu biti praćeni i grmljavinom, a lokalno će biti i obilniji.

Samo će se ujutro i pre podne na jugozapadu, jugu i jugoistoku zadržati uglavnom suvo.

Vetar slab i umeren, u košavskom području i na planinama i jak, južni i jugoistočni, na jugu Banata povremeno sa olujnim udarima, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Pre podne na severozapadu, a posle podne i uveče i u ostalim krajevima vetar će biti u skretanju na umeren i jak severozapadni, ponegde i sa udarima olujne jačine.

Najniža temperatura od 2 do 10, a najviša od 10 do 15 stepeni.

Uveče i tokom noći temperatura će biti u osetnom padu, pa će kiša preći u susnežicu i sneg u brdsko-planinskim predelima zapadne, jugozapadne, južne i istočne Srbije, ali i ponegde u centralnim predelima zemlje.

VREME U BEOGRADU

I u glavnom gradu oblačno i vetrovito, povremeno s kišom i pljuskovima. Vetar umeren i jak, pre podne jugoistočni, posle podne severozapadni.

Najniža temperatura od 8 do 10, najviša oko 13 stepeni.

U toku noći temperatura će biti u osetnom padu, a padavine će prestati.

PROGNOZA ZA NAREDNE DANE

U subotu pretežno oblačno, hladno i vetrovito, na severu uglavnom suvo. U ostalim krajevima mestimično sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom, naročito na istoku i jugoistoku Srbije, a sneg se očekuje ponegde i u nižim predelima.

Duvaće umeren i jak severozapadni vetar, povremeno sa udarima olujne jačine, usled čega se na planinama očekuje stvaranje snežnih nanosa.

U nedelju suvo uz slabljenje vetra, na severu zemlje sa sunčanim intervalima, u ostalom delu oblačno, a samo su u južnim krajevima još ujutro ponegde moguće slabe padavine.

Posle podne i uveče postepeno razvedravanje, dok se na severu očekuje naoblačenje, ponegde uz mogućnost slabe kiše.

Sledeće sedmice toplije.

U ponedeljak suvo sa sunčanim intervalima, uveče na severu i zapadu, a u utorak i sredu i u ostalim krajevima kiša i lokalni pljuskovi, koji će u četvrtak i petak biti ređa pojava, dok bi u većini mesta bilo suvo.

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024