"VERA" ZA OSOBE SA INVALIDITETOM: Ministar Selaković otvorio dnevni boravak u Kragujevcu

Novosti online

14. 11. 2023. u 16:27

MINISTAR za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković svečano je otvorio objekat "Vera", namenjen za dnevni boravak osoba sa invaliditetom u Kragujevcu.

ВЕРА ЗА ОСОБЕ СА ИНВАЛИДИТЕТОМ: Министар Селаковић отворио дневни боравак у Крагујевцу

Ministarstvo za rad

- Ovo je najbolji objekat ove namene u Srbiji. Neverovatna je velikodušnost donatora koji je za izgradnju opredelio 620.000 evra i time omogućio onim porodicama u kojima žive osobe sa invaliditetom, a naročito deca, da dobiju dnevni boravak koji će im omogućiti kvalitetno vreme, ali i njihovim članovima porodice, odnosno roditeljima, da dobiju svoje vreme kada mogu da rade i privređuju kako bi svom detetu i porodici omogućili bolji i kvalitetniji život - rekao je Selaković.

Ministar je istakao važnost društveno odgovornih kompanija i projekata koji se realizuju za društveno osetljive grupe i rekao da ovaj objekat može da posluži kao ogledni primer svakom gradu u Srbiji.

Ministarstvo za rad

 

- Sa druge strane, izgradnja ovog objekta svedoči i o jačanju kragujevačke privrede. Kada imate kompaniju koja je u prilici da 70 miliona dinara pokloni svom gradu i sugrađanima, to znači da je ona na zdravim nogama i da ozbiljno i dobro posluje - kazao je ministar, dodajući da je u Gradu Kragujevcu za nešto više od decenije prepolovljen broj nezaposlenih, odnosno da je danas nezaposlenost manja za 44,5 posto.

Broj korisnika novčane socijalne pomoći, prema njegovim rečima, smanjen je u poslednje tri godine za 16 posto, prevashodno jer su oni koji su bili na socijalnoj pomoći, a radno su sposobni, dobili posao. Kazao je i da će Vlada i resorno ministarstvo nastaviti da pomaže razvoj i podržava ovakve i slične projekte, ističući da Ministarstvo pomaže 19 saveza i udruženja osoba sa invaliditetom u Kragujevcu i da je u ovoj godini za njih opredeljeno nešto više od 6,5 miliona dinara.

Novoizgrađeni objekat "Vera" finansirala je Fondacija "Agromarket" iz Kragujevca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)