OVO JE DETALJNA PROGNOZA DO KRAJA MESECA: Poznati meteorolog do detalja otkrio šta nas čeka, a evo kada stiže i prvi sneg

Novosti Onlajn

23. 10. 2023. u 07:22

METEOROLOG Ivan Ristić je prognozirao vreme do kraja meseca.

ОВО ЈЕ ДЕТАЉНА ПРОГНОЗА ДО КРАЈА МЕСЕЦА: Познати метеоролог до детаља открио шта нас чека, а ево када стиже и први снег

Foto: Printskrin

Ivan Ristić, meteorolog, na svom "Fejsbuk" profilu otkrio je kakvo vreme nas čeka ove nedelje. Prognozirao je i vreme do kraja oktobra, dao je i prve procene o predstojećoj zimi.

- Vazdušni pritisak polako raste, što će usloviti kratkotrajnu stabilizaciju vremena u ponedeljak i utorak, 23. i 24. oktobra. Preovlađivaće pretežno sunčano, jutarnja temperatura od 7°C do 14°C, a najviša dnevna od 22°C do 26°C u ponedeljak i 24°C do 28°C u utorak kada će početi da duva slab i umeren južni i jugozapadni vetar. U sredu i petak, 25. i 27. oktobra talasi vlažnog i svežijeg vazduha sa zapada usloviće prolazna naoblačenja sa kišom najpre na severu i zapadu, a do kraja dana i u ostalim delovima zemlje. Sa prolaskom fronta vetar u kratkotrajnom skretanju na umeren zapadni i severozapadni. Temperatura od srede će biti u manjem padu i najviša dnevna biće od 20°C do 25°C u mestima gde bude više oblaka i kiše za nekoliko stepeni niža - napisao je Ristić.

Temperature do kraja oktobre bi trebalo da se kreću od 14 do 20 stepeni. Ristić navodi da bi prvi sneg trebalo da padne oko 15. decembra.

- Krajem oktobra normalne temperature su od 14 do 20 stepeni, i one su blizu tih granica. Temperature će biti isto 20 stepeni kao i u ponedeljak i utorak ove nedelje. Ova zima će biti drugačija. Očekujem prvi sneg oko 15. decembra, ali ne bi me iznenadilo da se sneg javi malo ranije. Kraj decembra i januar će verovatno doneti pravu zimu, sa obilnim snežnim padavinama i pravim zimskim danima - rekao je.

BONUS VIDEO: Zastrašujuće kretanje oblaka nad jugom Srbije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić