SASTANAK DIREKTORA AGENCIJE I MINISTARKE PROSVETE: Važna prevencija kod mladih kroz uključivanje u školske programe

Novosti online

02. 10. 2023. u 15:24

NA današnjem sastanku direktora Agencije za sprečavanje korupcije Dejana Damnjanovića i ministarke prosvete u Vladi Republike Srbije Slavice Đukić Dejanović razgovaralo se o zajedničkim aktivnostima Ministarstva i Agencije u narednom periodu.

САСТАНАК ДИРЕКТОРА АГЕНЦИЈЕ И МИНИСТАРКЕ ПРОСВЕТЕ: Важна превенција код младих кроз укључивање у школске програме

Foto Novosti

Posebno je istaknuta uloga obrazovanja mladih u oblasti prevencije korupcije kroz uključivanje ove teme u vannastavne i izborne aktivnosti i programe osnovnih, srednjih i visokoškolskih ustanova, kao i drugim vidovima saradnje Agencije i Ministarstva kojima se postiže bolje razumevanje ovog fenomena sa kojim se suočavaju sve zemlje sveta.

Takođe, naglasak u razgovoru je dat i sprovođenju aktivnosti iz Revidiranog Akcionog plana za Poglavlje 23, kao i aktivnostima u okviru obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv korupcije, u okviru koga je predviđen značajan broj onih koje se odnose na akademsku zajednicu.

Inače, tematska konferencija, koju Agencija tradicionalno organizuje povodom obeležavanja dana borbe protiv korupcije, za ovogodišnju temu je odabrala značaj obrazovanja mladih kad je reč o prepoznavanju i sprečavanju ovog problema, zatim jačanje integriteta u sistemu prosvete, kao i osnaživanje mladih za borbu protiv korupcije.

Na predlog ministarke prosvete Agencija i Ministarstvo prosvete u narednom periodu zaključiće memorandum o saradnji koji će biti osnov za realizaciju planiranih zajedničkih aktivnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)