DANAS SE OČEKUJU PLJUSKOVI U 2 DELA SRBIJE Meteorolog Čubrilo: Moguće pogoršanje vremena od ovog datuma

Novosti online

16. 09. 2023. u 07:38

U SRBIJI će danas biti promenljivo oblačno vreme, ujutru i pre podne na jugu i istoku zemlje će biti kiše ili kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom, a od sredine dana i u ostalim predelima, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

ДАНАС СЕ ОЧЕКУЈУ ПЉУСКОВИ У 2 ДЕЛА СРБИЈЕ Метеоролог Чубрило: Могуће погоршање времена од овог датума

Foto: Printskrin

Duvaće slab i umeren vetar, istočni i jugoistočni, na jugu Banata povremeno i jak. Najniža temperatura biće od 12 do 18, najviša od 25 do 28 stepeni.

Vremensku prognozu za vikend, kao i dane do kraja septembra objavio je i meteorolog Marko Čubrilo i najavio promenljivo vreme.

"Prvog dana vikenda posle, sveže noći tokom dana temperatura slična kao i petak, ponegde uz pojavu slabijeg pljuska, dok će drugog dana vikenda biti suvo i malo toplije.

U pondeljak suvo i ponovo toplije od proseka, dok se u utorak posle toplog dana posle podne očekuje prolazno noblačenje uz gmljavinske pljuskove, jak severozapadni vetar i manje osveženje. U ponedeljak i utorak maksimumi ponovo od +27 do +33 stepena Celzijusa, a zatim malo svežije uz maksimume od +26 do +30 stepeni Celzijusa.

Novo, prolazno, pogoršanje na simulacijima operativnog ECMWF-a stoji za oko 23. septembra kada bi moglo biti i novih nestabilnosti ali za sada je to osveženje vrlo upitno. U koliko ga i bude neće potrajati i već bi oko 25. septembra trebalo biti toplije od proseka.

Sumirano drugi deo septembra i dalje donosi relativno toplo ali promenljivije i nestabilnije vreme u odsnosu na prvi deo ovog meseca. Za sada se jače zahlađenje ne očekuje", objavio je Čubrilo.

Upaljen meteo alarm

U Šumadiji, Pomoravlju, istočnoj, jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji, kao i na prostoru Kosova i Metohije danas je na snazi žuti meteo alarm zbog kiše i grmljavine.

Žuto upozorenje znači da je vreme potencijalno opasno: Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu