UČENIK NA ČASU POGOĐEN GVOZDENOM KUGLOM: Oglasilo se Ministarstvo prosvete povodom nesreće u Pećincima

Novosti online

15. 09. 2023. u 16:10

POVODOM incidenta u OŠ "Slobodan Bajić Paja" u Pećincima, kada je za vreme časa jednom učeniku razbijena glava gvozdenom kuglom za bacanje, reagovalo je i Ministartvo prosvete na čelu sa ministarkom Slavicom Đukić Dejanović.

УЧЕНИК НА ЧАСУ ПОГОЂЕН ГВОЗДЕНОМ КУГЛОМ: Огласило се Министарство просвете поводом несреће у Пећинцима

Novosti

Podsetimo, u pomenutoj školi dogodio se užasan incident u ponedeljak kada je na času fizičkog učenik gvozdenom kuglom za bacanje pogodio đaka starijih razreda u glavu.

Iz Ministarstva prosvete tim povodom poručuju da u situacijama poput ove uvek reaguje takozvana prva mreža zaštite - škola, službe medicinske pomoći, policija.

- Prema informacijama kojima Ministarstvo prosvete raspolaže, OŠ "Slobodan Bajić Paja" u Pećincima je nakon nesreće koja se desila na času fizičkog pozvala hitnu pomoć, roditelje i razrednog starešinu učenika. Dečak je zbrinut u zdravstvenoj ustanovi i, što je najvažnije, oporavlja se od povreda - naveli su iz ministarstva i dodali:

- Bez obzira na to što je situacija koja se desila u školi nesrećni slučaj i što nije bilo namere da se bilo ko povredi, škola će u cilju prevencije ovakvih nezgoda sprovesti niz preventivnih i vaspitnih aktivnosti sa učenicima i roditeljima koje se odnose na pravila ponašanja i mere bezbednosti u školi. Ministarstvo prosvete i Školska uprava Novi Sad prate postupanje i aktivnosti škole.

Podsetimo, dečak je dobio tešku frakturu lobanje, a majka povređenog dečaka potvrdila je za Kurir da se u ponedeljak nesreća dogodila, a iz Dečje klinike u Tiršovoj poručili su da je on operisan i da je u stabilnom stanju.

(Kurir)

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave