HUMANE ŽENE KRUŠEVCA: Prodavale su odeću, hranu, igračke, skupljaju novac za lečenje Maksima i Kristine (FOTO)

S.BABOVIĆ

04. 09. 2023. u 11:05

VOLONTERKE iz udruženja Obrok za porodicu u Kruševcu sakupile su 66.000 dinara satima prodajući ovog vikenda odeću, hranu, igračke.

ХУМАНЕ ЖЕНЕ КРУШЕВЦА: Продавале су одећу, храну, играчке, скупљају новац за лечење Максима и Кристине (ФОТО)

Foto:FB Obrok za porodicu

Sav novac uplatiće na račun Fondacije „Budi human“, za lečenje Maksima Milunovića (2) i Kristine Blagojević (18).

Maksim Milunović boluje od cerebralne paralize i više pratećih dijagnoza, uključujući i urođenu anomaliju mozga. U Fondaciji "Budi human" napominju da su problemi nastali kada je beba napunila tri meseca.

- Maksim ne govori, ne može samostalno da sedi, da puzi i hoda - kažu u ovoj Fondaciji.

- Do sada je lečen u Specijalnoj bolnici za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju i u Banji Koviljači. Roditelji su do sada lečenje finansirali sami, ali budući da je neophodno da terapije budu još intenzivnije, da Maksim ima kontinuirano lečenje, potrebna im je pomoć.

I porodica Kristine Blagojević (18) iscrpljena je borbom, koja traje gotovo tri godine.

- U leto 2021, kada je Kristina imala epileptični napad, nakon CT glave koji je pokazao promene na mozgu, konstatovano je da ima zloćudni tumor - stoji u apelu. - Hitno je operisana na Klinici za neurohirurgiju pri Kliničkom centru u Beogradu. Operativni zahvat je prošao uredno i tumor je u celosti uklonjen. Utvrđeno je da je u pitanju najagresivniji tip - Glioblastom gradus.

Nakon godinu dana, tumor se vratio. Kristina je operisana u bolnici u Istanbulu. S obzirom na to da se radi o vrlo agresivnom tumoru, neophodno je da što pre nastavi lečenje na jednoj klinici u Japanu, gde se primenjuje inovativna terapija.

- Sredstva su joj potrebna za lečenje, specijalističke preglede, rehabilitacije, laboratorijske analize, za lekove i suplemente, fizikalne tretmane, medicinski potrošni materijal kao i za putne troškove i smeštaj - objavila je Fondacija "Budi human".

Humanitarke iz Kruševca uskoro će krenuti u akciju postavljanja kutija za dobrovoljne priloge, kako bi se i na taj način prikupljao novac za lečenje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)