CRVENI METEO ALARM, PRETI NAM JOŠ JEDNA OLUJA: Vremenska prognoza za subotu, 5. avgust

Novosti online

05. 08. 2023. u 01:00

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod dao je najnoviju vremensku prognozu za narednih sedam dana.

ЦРВЕНИ МЕТЕО АЛАРМ, ПРЕТИ НАМ ЈОШ ЈЕДНА ОЛУЈА: Временска прогноза за суботу, 5. август

Foto: Printskrin

VREME U SRBIJI

U Srbiji naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature, koji će prvo zahvatiti zapad i jugozapad zemlje, kao i zapad Vojvodine, a od sredine dana se proširiti i na ostale krajeve, uslovljavajući i lokalne vremenske nepogode - obilne padavine, a ponegde i grad. Pašće od 30-50 mm, a ponegde i do 70 mm kiše, što predstavlja količinu koja u proseku padne za ceo mesec avgust.

Vetar slab i umeren, u Banatu, donjem Podunavlju, kao i na planinama jak južni i jugoistočni, a na jugu Banata povremeno sa olujnim udarima.

Od sredine dana vetar će biti u skretanju na umeren i jak zapadni i severozapadni, a u zoni najjačih pljuskova kratkotrajno će dostizati i udare olujne jačine. Najniža temperatura od 18 do 23 stepena, najviša od 25 stepeni na zapadu i severozapadu, do 35 stepeni na istoku i jugoistoku Srbije.

VREME U BEOGRADU

U Beogradu pre podne uglavnom suvo, uz postepeno naoblačenje.

RHMZ je izdao upozorenje za područje Beograda na veoma nestabilno vreme praćeno obilnim padavinama i gradom.

- U Beogradu se sutra, 5. avgusta, u drugom delu dana očekuje veoma nestabilno vreme, a pri intenzivnim grmljavinskim procesima u pojedinim delovima grada očekuje se velika količina padavina, od 30 do 50 milimetara, lokalno i više - navodi RMHZ u upozorenju.

Duvaće umeren jugoistočni vetar, po podne u skretanju na umeren i jak zapadni i severozapadni. Najniža temperatura oko 23 stepena, najviša oko 31 stepen.

PROGNOZA ZA NAREDNI PERIOD

Unedelju i ponedeljak očekuje se umereno do potpuno oblačno i osetno svežije vreme, mestimično s kišom, ponegde i pljuskovima s grmljavinom. Zatim pretežno sunčano, samo je još u utorak na jugu Srbije, uz promenljivu oblačnost, ponegde moguća kratkotrajna kiša ili pljusak, a od srede i postepeno toplije.

sputnikportal.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)