UDRUŽENA BORBA PROTIV KORUPCIJE: Agencija za sprečavanje korupcije i Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu potpisali sporazum o saradnji

Novosti online

13. 07. 2023. u 15:52

UZIMAJUĆI u obzir nadležnosti Agencije za sprečavanje korupcije propisane Zakonima o sprečavanju korupcije, o finansiranju političkih aktivnosti i o lobiranju, i, istovremeno, uzimajući u obzir društveni značaj Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, danas je potpisan Sporazum o saradnji ove dve institucije.

УДРУЖЕНА БОРБА ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ: Агенција за спречавање корупције и Правни факултет Универзитета у Београду потписали споразум о сарадњи

Foto: Agencija za sprečavanje korupcije

Potpisnici Sporazuma direktor Agencije Dejan Damnjanović i dekan Pravnog fakulteta prof. dr Zoran Mirković na ovaj način su ozvaničili međusobnu razmenu predavača Agencije i Fakulteta u oblastima od zajedničkog interesa, kao i mogućnost uvođenja kratkog studijskog programa i specijalističkih studija u oblasti prevencije korupcije. 

Tom prilikom direktor Agencije Damnjanović je rekao da se u realizaciji ove ideje pošlo od potrebe za unapređenjem postojeće saradnje, imajući u vidu da korupcija predstavlja pretnju vladavini prava, demokratiji i ljudskim pravima. 

 - Ovakav vid saradnje pružiće priliku mladima da se aktivno uključe u borbu protiv korupcije, i istovremeno, omogućiti pouzdan put stvaranja osposobljenih kadrova sa specifičnim znanjima potrebnim za zapošljavanje u Agenciji i drugim organima javne vlasti uključenim u borbu protiv korupcije - istakao je Damnjanović. 

Dekan Pravnog fakulteta prof. dr Zoran Mirković je podvukao neophodnost uključenja univerzitetske zajednice u aktivnosti jačanja svesti o štetnosti korupcije. 

 - Stručna praksa je, pre svega, namenjena studentima završnih godina osnovnih studija i studentima master studija i odvijaće se u skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju, a realizovaće se kroz grupne jednodnevne posete u kojima bi se studenti upoznavali sa radom i funkcionisanjem pojedinih organizacionih jedinica Agencije, zatim kroz rad sa zaposlenima u Agenciji,  kao i omogućavanje korišćenja anonimiziranih odluka Agencije za izradu master radova i doktorskih disertacija.-

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)