METEOROLOG RISTIĆ NAJAVIO NEVREME: Večeras prvo na udaru ovaj deo Srbije - upozorio na novi pik toplotnog talasa

Novosti online

13. 07. 2023. u 10:55

ZA današnji dan je upaljen crveni meteo alarm u većem delu Srbije, koji označava veoma opasne vremenske prilike.

МЕТЕОРОЛОГ РИСТИЋ НАЈАВИО НЕВРЕМЕ: Вечерас прво на удару овај део Србије - упозорио на нови пик топлотног таласа

Foto: Novosti arhiva

Meteorolog Ivan Ristić otkrio je da li nas očekuju i tropske noći nakon ovakvih najava:

- Sinoć je bila tropska noć, temperatura je u većem delu Srbije iznosila preko 20 stepeni, ako nam je za utehu, i na Zlatiboru je bila tropska noć. Danas će biti najtopliji dan ovog prvog pika toplotnog talasa, a temperature će ići između 35 i 40 stepeni. U Beogradu 38, a u Nišu 39, možda 40 i to je ujedno najtopliji deo Srbije.

Potom se osvrnuo na nepogode koje će zadesiti severnu Srbiju:

- Treba reći da u kasnim popodnevnim časovima nailazi hladni front, odnosno rashlađenje koje će prvo zahvatiti sever Srbije i doneti pljuskove, lokalne nepogode, kišu uz vetar i grad, u tom delu zemlje. Treba izdati upozorenje, noćas, i za te stvari. Sa tim hladnim frontom dolazi svežiji vazduh, tako da će sutra biti mnogo prijatnije. Međutim, već za vikend ponovo jača afrički anticiklon prema nama, tako da od 16. do 20. jula dolazi drugi pik, koji će možda biti jači i trajaće duže.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar