PRIJAVE PROTIV 162 OSOBE: Akcija protiv trgovaca ljudima

Z.U.

05. 07. 2023. u 13:29

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova sprovode stalne intenzivne akcije hapšenja i otkrivanja osoba koje preko teritorije naše zemlje za novac krijumčare iregularne migrante i od početka godine podneli su 116 krivičnih prijava protiv 162 osobe.

ПРИЈАВЕ ПРОТИВ 162 ОСОБЕ: Акција против трговаца људима

B.G.

Prevoz iregularnih migranata i njihovo krijumčarenje Krivičnim zakonom Republike Srbije propisano je kao krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi za koje je zaprećena kazna zatvora do osam godina, dok za kvalifikovane oblike ovog dela može biti izrečena kazna i do 15 godina zatvora. 

Naglašavamo da se za kvalifikovane oblike kazna ne može ublažiti ispod propisanog minimuma čak i kada za to postoje olakšavajuće okolnosti.  Takođe, okrivljenima se i oduzima prevozno sredstvo kojim su prevozili iregularne migrante i u prvih šest meseci ove godine od okrivljenih je, do okončanja krivičnog postupka, oduzeto više od 100 vozila. 

Policijski službenici zbog izvršenja ovog krivičnog dela, u prvih šest meseci ove godine, uhapsili su 162 osobe, od čega 142 muškarca i 20 žena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić