ODRŽIVO POSLOVANJE DELTA HOLDINGA: Predstavljen godišnji ESG izveštaj

Novosti online

23. 06. 2023. u 10:11

KOMPANIJA Delta Holding danas je predstavila svoj doprinos održivosti društvenoj zajednici, partnerima, zaposlenima i to u ambijentu u kojem se u praksi moglo videti kako izgleda odgovornost prema okolini.

ОДРЖИВО ПОСЛОВАЊЕ ДЕЛТА ХОЛДИНГА: Представљен годишњи ESG извештај

Foto: Novosti

Kompanija Delta Holding danas je na terasi Delta House, koja je sama po sebi jedna zelena oaza, predstavila ESG izveštaj za 2022. godinu.

Prisutnima su se obratili: Marija Desivojević Cvetković – viši potpredsednik, strategija i razvoj, Delta Holding; Tijana Koprivica – direktor za održivo poslovanje, Delta Holding; Nikola Stamenić – direktor, Price Waterhouse Coopers (Srbija) i Milica Sredanović – senior investment officer Internacional Finance Corporation.

 - Poštovanje principa održivosti danas postaje uslov da uspešno razgovarate sa bankama, velikim stranim partnerima, značajnim institucijama. Delta Holding je principe održivosti postavila kao strateški cilj svog poslovanja pre više od 14 godina i ponosni smo što smo pioniri u ovom domenu. Kao pioniri pokrećemo i novi projekat za naše zaposlene kroz formiranje AI Champ tima. Ovaj tim imaće zadatak da primenom veštačke inteligencije u različitim sferama biznisa doprinese održivom poslovanju kompanije, izjavila je na predstavljanju ESG izveštaja Marija Desivojević Cvetković, viši potpredsednik za strategiju i razvoj Delta Holdinga.

Foto: Novosti

 - Kada je u pitanju društveni aspekt održivosti našeg poslovanja istakla bih veliki doprinos zajednici koji dajemo kroz podršku razvoju sela. Kroz jedinstveni projekat Naše selo, u prethodne četiri godine, podržali smo više stotina gazdinstava. Tokom 2022. godine pokrenuli smo i projekat Digitalno selo u okviru kojeg zajedno sa partnerima Institutom  BioSens i Mokrin House, poljoprivrednicima podižemo svest o važnosti digitalizacije za održivost poljoprivredne proizvodnje - rekla je Tijana Koprivica, direktor održivog poslovanja Delta Holdinga.

U 14. po redu Izveštaju o održivom poslovanju kompanije Delta Holding opisane su aktivnosti kojima su unapređeni svi aspekti održivosti značajni za poslovanje Kompanije i razvoj zajednice.

U njemu su predstavljeni i strateški planovi koji doprinose daljem razvoju Kompanije, ali i ostvarenju ciljeva Održivog razvoja definisanih agendom 2030 Ujedinjenih nacija. 

Ovo je ujedno i 12 izveštaj urađen u skladu sa međunarodno priznatom metodologijom Global Reporting Initiative (GRI)  koja obezbeđuje transparentnost, merljivost i uporedivost objavljenih podataka. Izveštaj ispunjava i sve kriterijume naprednog nivoa Izveštaja o napretku Globalnog dogovora UN. 

Foto: Novosti

Prikazani podaci i informacije odnose se na poslovanje u 2022. godini na teritoriji Srbije. 

Kompanija Delta Holding održivom poslovanju pridaje poseban značaj, a od 2008. godine redovno objavljuje CSR izveštaj u kome su opisane aktivnosti kojima se unapređuju svi aspekti održivosti značajni za razvoj zajednice, ali i poslovanje Kompanije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)