GAŠIć U ZALTIBORSKOM OKRUGU: Vatrogasci sve potrebniji

Z.U.

07. 06. 2023. u 15:10

MINISTAR unutrašnjih poslova Bratislav Gašić otvorio je danas u Brodarevu novoizgrađeni objekat Vatrogasno-spasilačkog odeljenja što je od velikog značaja sa aspekta zaštite i bezbednosti stanovnika Brodareva, kao i okolnih mesta, jer se u značajnoj meri smanjuje vreme reagovanja vatrogasaca-spasilaca u slučaju nesreća, kao i drugih vanrednih događaja.

ГАШИћ У ЗАЛТИБОРСКОМ ОКРУГУ:  Ватрогасци све потребнији

Foto Tanjug

- Jedan od odličnih načina kako možemo brzo da pomognemo Sektoru za vanredne situacije jeste upravo primer Brodareva gde je lokalna samouprava izdvojila značajna sredstva da se izgradi nova vatrogasno-spasilačka zgrada, a Ministarstvo unutrašnjih poslova je opremilo i dovezlo nova vozila koja će biti na usluzi građanima ovog dela Srbije - izjavio je ministar Gašić.

Ministar je istakao značaj zajedničkog rada i najavio da će se u narednom periodu razgovarati sa svim lokalnim samoupravama o tome gde se još u Srbiji može uraditi ovo što je to urađeno u Brodarevu:

- Klima se promenila. Važnost vatrogasaca-spasilaca svakim danom raste i moja neizmerna zahvalnost svima njima koji daju sebe da spasu i živote i imovinu građana Republike Srbije.

Drago Popadić, predsednik opštine Prijepolje zahvalio se MUP-u i Sektoru za vanredne situacije i naglasio značaj izgradnje objekta Vatrogasno-spasilačkog odeljenja u Brodarevu zbog brže zaštite i bezbednosti stanovnika ovog naselja i okolnih mesta udaljenih više od 20 kilometara od Prijepolja.

Tokom posete Zlatiborskom okrugu, ministar Gašić obišao je i Policijsku upravu u Užicu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)