MINISTAR GAŠIĆ U ALEKSANDROVCU: Vatrogascima nove prostorije za rad

Z.U.

06. 06. 2023. u 14:55

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić otvorio je danas novoizgrađeni objekat Vatrogasno-spasilačkog odeljenja u Aleksandrovcu čijom izgradnjom se aleksandrovačkim vatrogascima, koji su do sada požrtvovano radili u nepovoljnim uslovima, omogućava veća efikasnost u zaštiti sigurnosti građana ove opštine i njihove imovine u slučajevima vanrednih situacija.

МИНИСТАР ГАШИЋ У АЛЕКСАНДРОВЦУ: Ватрогасцима нове просторије за рад

Foto: MUP

Ministar Gašić je rekao da se u vatrogasne službe nekada veoma malo ulagalo, a da su vatrogasci ti koji uvek, kao i tokom noćašnjih poplava izazvanih obilnim padavinama u tom kraju, prvi pomažu građanima:

- Ministarstvo unutrašnjih poslova, zahvaljujući dobrom planiranju, pre svega rukovodstva Sektora za vanredne situacije, namerava da u 2023. godini završi još 10 ovakvih vatrogasnih stanica širom Srbije, pre svega, u manjim sredinama. Nova vatrogasna stanica u Aleksandrovcu napravljena je za svega 49 dana. Ulažemo puno u kvalitet života i rada naših pripadnika i tu nećemo stati jer time povećavamo kvalitet usluga koje moramo da pružimo građanima Srbije. MUP je u proteklom periodu značajno radio na povećanju kapaciteta vatrogasnih jedinica čiji su pripadnici uvek u prvim redovima u slučajevima zemljotresa i velikih poplava.

Ministar Gašić je naglasio da je od 1990. do 2012. godine kupljeno samo 55 kamiona u čitavoj Srbiji za Sektor za vanredne situacije:

- Mi smo sada kupili 39 novih navalnih vatrogasnih kamiona.

Novi objekat Vatrogasno-spasilačke jedinice u Aleksandrovcu izgrađen je na površini od oko 330 kvadratnih metara, a u njemu trenutno radi 12 vatrogasaca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NA TARI POČINJE NAPLATA ZA VOZILA: Za dolazak automobilom 300 dinara