RODITELJI DECE IZ "RIBNIKARA" DOBILI PLAN NASTAVE: Pre podne u periodu od 9 do 12.30, a u poslepodnevnoj smeni od 12 sati do 16.30

Lj. Begenišić

29. 05. 2023. u 09:59

RODITELjI đaka iz OŠ "Vladislav Ribnikar", koji ne idu u školu otkako je učenik ove obrazovne ustanove Kosta K. (13) ubio devetoro đaka i radnika obezbeđenja, dobili su minulog vikenda raspored gde će njihova deca boraviti tokom ove sedmice. Po tom planu, đaci će, umesto u školu, ići u ustanove kulture u Beogradu koje je Vlada ponudila, i to tako što će svakog dana ići na drugu lokaciju.

РОДИТЕЉИ ДЕЦЕ ИЗ РИБНИКАРА ДОБИЛИ ПЛАН НАСТАВЕ: Пре подне у периоду од 9 до 12.30, а у послеподневној смени од 12 сати до 16.30

Foto: J. D. Lj.

Tako će učenici prvog, drugog, trećeg i četvrtog razreda koji ne idu u "Ribnikar" danas ići u ogranak Biblioteke grada Beograda "Petar Kočić". Oni će u utorak ići u Pedagoški muzej, u sredu u Kulturni centar Beograda, a u četvrtak i petak u Muzej grada Beograda.

Deca starijih razreda, od šestog do osmog, sutra će ići u Pedagoški muzej, u utorak će petaci i šestaci boraviti u ogranku Biblioteke grada Beograda "Petar Kočić", a sedmaci i osmaci u Kulturnom centru Beograda. U sredu će u Kulturni centar Beograda đaci petog i šestog razreda, a oni iz sedmog i osmog ići će u Muzej grada Beograda. U četvrtak mlađi idu u muzej, a stariji osnovci u ogranak gradske bibliote "Petar Kočić", a u petak svi stariji razredi u Muzej grada Beograda. Nastava će se odvijati pre podne u periodu od 9 do 12.30, a u poslepodnevnoj smeni od 12 do 16.30.

Broje dane do kraja školske godine

NASTAVNICI beogradskih škola sa kojima smo razgovarali kažu nam da se događaj u "Ribnikaru" odrazio na sve u obrazovnom lancu - nastavnike, đake i roditelje.

- Stalno smo napeti, svi jedva čekamo kraj školske godine - kaže nam Olivera Dugalić, nastavnica engleskog jezika u OŠ "Ćirilo i Metodije". - Niko ne može da ostavi po strani ono što se dogodilo i da se ponaša kao da ništa nije bilo. Maksimalno se trudimo da deci izađemo u susret, brojimo dane do kraja školske godine, koji nikako da dođe.

Odeljenja su mešovita, a to znači da će sva deca koja ne idu u školu iz jednog razreda bez obzira iz kog su odeljenja ići zajedno.

Naloženo 55 mera, oduzeto šest pištolja

MINISTARSTVO unutrašnjih poslova potvrdilo je juče da je od 9. maja do 26. maja kontrolisan rad 40 streljana na teritoriji Srbije i da je naloženo 55 mera i oduzeto šest komada oružja.

- Tokom nadzora utvrđeno je da jedna streljana ne ispunjava propisane prostorno-tehničke uslove za bezbedan smeštaj i čuvanje oružja, kao i da jedna streljana ne vodi propisane evidencije - saopšteno je juče iz MUP.

Kako se navodi, nadležnom tužilaštvu u Beogradu je poslat jedan izveštaj u vezi sa oružjem koje je pronađeno u streljani prilikom vršenja nadzora, a za koje nije izdata potvrda o primljenom oružju na čuvanje.

Kada je reč o radu s decom tokom letnjeg raspusta, "Novostima" je rečeno da će specijalizovani timovi koji su formirani nakon tragedije u školi raditi i tokom letnjih meseci sa svima koji zatraže pomoć.

Snežana Mrvić iz Instituta za mentalno zdravlje, koja zajedno sa kolegama učestvuje u pružanju psihološke pomoći u školi, rekla nam je da će psihološka pomoć svima biti ukazivana do kraja školske godine, a da će sa tim nastaviti i preko leta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)