BUDIMO HUMANI: Davidu je potrebna pomoć

Novosti online

23. 05. 2023. u 23:15

DAVID je veselo i druželjubivo dete, ali ne govori, ima lošu motoriku i ne može da hoda.

БУДИМО ХУМАНИ: Давиду је потребна помоћ

Foto printskrin Budi human

David je prvo dete iz uredne trudnoće, komplikovane respiratornom infekcijom u trećem mesecu trudnoće, rođen u terminu.

2014. godine MR pregledom glave ustanovljna je kongenitalna malformacije mozga (hipoplazija korpusa kalozuma). Davidu je dijagnostikovan mešoviti poremećaj razvoja (F83 Disordines evolutionis specifici mixti), zaostalost u razvoju (R62.0 Retardatio), simetrična paraliza udova (G82.2 Paraplegia, non specificata neoznačena) akutno zapaljenje ždrela (J02.9 Pharyngitis acuta, non specificata) i juvenilna idiopatska skolioza (M41.1 Scoliosis idiopathica juvenilis).

Kontroliše se na 3 meseca u UDK, bio je u Zavodu za patologiju govora, a nakon toga u KBC Kragujevac, hospitalno je lečen više puta u Klinici za rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" radi sprovođenja habilitacionog tretmana zbog usporenog psihomotornog razvoj i deformacije kičmenog stuba, a zbog razvoja neuromuskularne skolioze prati se i od strane ortopeda IOHB Banjica i nosi mider.

David je veselo i druželjubivo dete, ali ne govori, ima lošu motoriku i ne može da hoda.

Zbog krivljenja kičme njemu je svakodnevno ugrožen život jer skolioza negativno utiče na rad ostalih organa u telu zbog čega mu je hitno potrebna operacija kičme u bolnici u inostranstvu. Davidova porodica nije u mogunosti da plati troškove lečenja, pa apeluje na sve humane ljude da pomognu i doniraju novac.

Sredstva su potrebna za operaciju kičme i troškova lečenja u inostranstvu, banjsko lečenje, fizikalne terapije, logopedske tretmane, lekove i suplemente, troškove prevod medicinske dokumentacije, putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja.

Za Davida! Budimo humani!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista