NOVI KURTIJEV ZULUM NAD SRBIMA: Opština Peć srušila kuću srpskog povratnika Milorada Đokovića

Tanjug

22. 05. 2023. u 22:22

KUĆA Milorada Đokovića, srpskog povratnika u Vitomiricu kod Peći, srušena je pre dva dana, a njegov advokat Vasilije Arsić izjavio je danas da je Đokoviću kuća oduzeta mimo zakona i pravosnažne odluke vrhovnog suda da je plac i započeta kuća na njemu Đokovićevo vlasništvo.

НОВИ КУРТИЈЕВ ЗУЛУМ НАД СРБИМА: Општина Пећ срушила кућу српског повратника Милорада Ђоковића

Foto D. Milovanović

Prema ranijim najavima opštine Peć, na mestu gde je srušena kuća, planira se izgradnja puta, a ispred samog placa napravljeno je novo stajalište za autobuse.

Đoković je jedini Srbin koji je živeo u najvećem selu u pećkoj opštini, u Vitomirici, a radio je kao matičar u obližnjem Goraždevcu. U Goraždevcu je i živeo posle izbeglištva 1999, da bi se posle izvesnog vremena vratio u svoje selo.

Advokat Arsić dodaje da u slučaju Đokovićeve kuće još uvek traje sudski spor.

-Opština je oduzela imovinu Đokoviću mimo svih zakonskih procesa, ne poštujući ni odluke suda, ni odluke svojih organa zbog toga što je, pretpostavljam, on druge nacionalnosti. Ovo što radi opština je sramno, rekao je Arsić.

Milorad Đoković je godinama u sudskom sporu sa opštinom Peć koja je odbijala da sprovede odluku nadležnog suda i njegov plac i započetu kuću uknjiži na njegovo ime.

Prošle godine, dve decenije posle oružanih sukoba na KiM, Đoković je, kako dodaje Arsić, uhapšen pod optužbom za navodni ratni zločin, iako je uvek bio dostupan pravosuđu, jer nikada nije napuštao pećku opštinu.

Trenutno se nalazi u pritvorskoj jedinici u Podujevu i pet puta mu je do sada produživan pritvor, kaže advokat Arsić.

-Njemu je određena mera pritvora do 26. maja. Mi smo upotrebili sva pravna sredstva da dokažemo njegovu nevinost, međutim specijalno tužilaštvo i dalje insistira na tome da Đoković bude u pritvoru, ističe Arsić, dodajući da je prećeno i Đokovićevom bratu da će biti uhapšen ukoliko dođe na KiM.

Plac na kome je srušena Đokovićeva kuća, nalazi se pored glavnog puta prema Pećkoj Banji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere