"SVI SMO SE MOLILI, A SADA VIŠE NI ONA NE DIŠE" Školski drugovi iz "Ribnikara" utučeni zbog smrti Angeline - desete Kostine žrtve

J.D.Lj.

15. 05. 2023. u 20:30

STALO je i Angelinino srce. Punih 12 dana borili su se za život i ova devojčica koju je metak Koste K. pogodio pravo u glavu, i lekari u Univerzitetskoj dečjoj klinici u "Tiršovoj". Spasa nije bilo. Angelina A. je i zvanično 10. Kostina žrtva.

СВИ СМО СЕ МОЛИЛИ, А САДА ВИШЕ НИ ОНА НЕ ДИШЕ Школски другови из Рибникара утучени због смрти Ангелине - десете Костине жртве

Foto N. Skenderija

Ta vest je opet sve potresla i podsetila na, u sećanju još i te kako živ masakr koji je u OŠ "Vladislav Ribnikar" počinio trinaestogodišnji Kosta K.

- Više ni ona ne diše, a molili smo se svi u školi da ona i Vladimir ostanu živi. Čak smo i plakat s porukom za njihovo brzo ozdravljenje zalepili na ulazu u školu. Verovali smo u bolje, u doktore, njihovu mladost i izdržljivost, bez obzira na povrede koje su zadobili. Ali eto, izgubismo i Angelinu. Ostao nam je još samo Vladimir i nadamo se da će nam se, bar on, vratiti, ušetati u učionicu i ponovo biti sa nama.

Ovako su nam, posle vesti da je u Dečjoj klinici u "Tiršovoj" preminula Angelina A. govorila dvojica đaka Osnovne škole "Vladislav Ribnikar", u kojoj je 3. maja, trinaestogodišnji Kosta K. pucao iz vatrenog oružja i ubio osmoro đaka i čuvara, ranio trinaestoro.

Angelina A. u pucnjavi je teško povređena. Ona je zadobila teške povrede glave. Odmah po prijemu u "Tiršovu" devojčica je operisana, ali je metak ostao u glavi. Lekari su svih ovih dana iz minuta u minut pratili njeno zdravstveno stanje, i uprkos egzaktnim dokazima da za devojčicu nema mnogo nade, pokušavali da je spasu. Ali, i pored hiruške intervencije i nadljudskih napora lekara da je održe u životu, nesrećna devojčica je juče, posle 12 dana borbe za život, podlegla povredama.

Ispred i u školi "Vladislav Ribnika" nije bilo gužve. Jake policijske snage obezbeđuju školu i đake, koje u većini slučajeva dovode roditelji, bake, deke, dadilje...

Jedan od roditelja, kojeg smo zatekli ispred ulaza u školu, rekao nam je:

- Vest o smrti devojčice ponovo nas je sve podsetila na stravični masakr i brzo se raširila društvenim mrežama. Moja ćerka je, posle skoro dve nedelje od strahote koja se desila, prvi dan došla na nastavu. I, sad ovo da čuje... Ne znam kako ćemo je smiriti?!

Tokom dana, kao i svakog do sada, građani koji su prolazili pored škole, zastajali su i minutom ćutanja, odavali počast stradaloj deci i radniku obezbeđenja.

Neki od njih su, čuvši za smrt male Angeline, prilazili dvorištu škole, palili sveću i spuštali po jedan beli cvet za preminulu devojčicu.

SAUČEŠĆE MINISTARKE

VEST o smrti Angeline A. saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Ministarka Danica Grujičić je u svoje i u ime Ministarstva zdravlja, izjavila iskreno saučešće porodici nastradale devojčice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NELE I OKI PORUČUJU „STRUJU ŠTEDI“: Evo u čemu je ključ za osvajanje fiće